Artikel top billede

Acer forventer faldende priser for ultrabooks

Til næste år skal prisen for ultrabooks falde til 500 dollar.

De meget tynde og lette ultrabook-computere bliver meget billigere i den kommende tid. Det forudsiger Acer-chef Jim Wong i et interview med den tyske avis "Die Welt". Intel har længe forsøgt at trykke prisen for ultrabooks ned under en magisk prisgrænse på 700 dollar. Flere analytikere mener, at det er smertegrænsen for den almindelige forbruger. De første ultrabooks koster op mod det dobbelte, og salget har da også været begrænset indtil videre.

Men Acer-chefen mener altså, at prisen for de lette bærbare vil falde støt.

"Vi vil sikkert se ultrabooks i år til 800 dollar," siger Jim Wong.

Til næste år forventer han, at prisen vil falde til 500 dollar.

Samtidig erkender Acer, at det svage pc-salg skyldes en generel mangel på innovation. Her har Apple klaret at skabe noget helt nyt med sin iPad.

Selvom Apple og Google dominerer markedet for tablet-operativsystemer, er det dog for tidligt at afskrive Microsoft, mener Wong.

"Den næste Windows-version 8 er optimeret til berøringsfølsomme skærme og kommer til at stå stærkt som værktøj til at skabe indhold," siger han.

Acer mener at iOS og Android især egner sig til at konsumere medieindhold, mens Windows stadig er bedst når det gælder om at producere nyt indhold.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere