Artikel top billede

Nu bliver det lettere at udvikle til Android

MIT har nu frigivet den første betaversion af sin App Inventor, som skal gøre det nemt at oprette Android-applikationer.

Det berømte Massachusetts Institute of Technology er klar med en betaversion af sin App Inventor, hvor man kan designe nye apps til Android direkte i browseren. Dermed skulle det blive meget let at udvikle applikationer til Android - også selvom man ikke er en professionel udvikler.

Det er således ikke nødvendigt at kode for at skabe applikationerne - man bygger sin app ved at samle blokke, der repræsenterer forskellige aktioner.

Det er MIT Center for Mobile Learning, der står bag applikationen. For at teste App Inventor kræves kun en Google ID.

Hos Google har man også netop frigivet en slags "designmanual" til Android-applikationer, kaldet Android Design, der skal hjælpe udviklere med tips og metoder til optimal app-udvikling.

Desuden har Google nu hævet den maksimale grænse for applikationernes størrelse. Indtil nu har grænsen været på 50 MB. Den nye grænse er på 4 GB. Det fylder meget på telefonen eller tavlecomputeren. Men det kan være nødvendigt, hvis der er tale om meget billedtunge programmer.

Der er dog fortsat en begrænsning på 50 MB for APK-filer, men udviklere har nu adgang til at bruge yderligere to udvidelsesfiler, som hver kan have en størrelse på 2 GB. Disse filer ligger så klar i Android Market.

Google skriver selv om denne ændring i sin egen blog, hvor der også er kodeeksempler og links til dokumentation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere