Artikel top billede

Hullet IBM-chip kan overføre en terabit i sekundet

Den nye prototype-chip fra IBM kan overføre en terabit i sekundet.

IBM melder om et nyt chip-gennembrud. Den såkaldte "Holey Optochip" kan overføre en terabit i sekundet - eller det, der svarer til 500 film i HD-opløsning. Men det mest interessante er nok det trick, som IBM-forskerne har anvendt til at opnå denne hastigheds-rekord. De har boret 48 små huller i den lille CMOS-chip.

De små huller bruges til at føre optiske forbindelser ind i chippens bagside, hvor der er henholdsvis 24 modtager- og afsender-kanaler.

Prototypen kan håndtere båndbredden for 100.000 brugere med hver 10 Mbps på samme tid. IBM fortæller samtidig, at man har anvendt komponenter som er kommercielt tilgængelige i dag, og det skulle betyde at den optiske chip faktisk kan sættes i produktion inden for nogle år.

"Holey Optochip" skulle være i stand til at håndtere otte gange flere data end de chips, der er tilgængelige på markedet i dag. Dataoverførslen sker over lysledere.

Det lille optiske modul måler 5,2 x 5,8 mm og bruger kun 5 watt. Den samme energi, som bruges til en 100 watts pære, kan altså holde 20 af disse chips kørende.

Det nye forsknings-gennembrud skal vises frem på Optical Fiber Communication Conference i Los Angeles i denne uge.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere