Artikel top billede

Facebook har næsten 50 millioner falske brugere

Mellem fem og seks procent af brugerne på det sociale netværk eksisterer ikke.

Facebook har udsendt en ny meddelelse i forbindelse med sin kommende børsnotering og her fremgår det at mellem fem og seks procent af de 845 millioner brugerkonti hos det sociale netværk ikke tilhører virkelige personer. Der er altså næsten 50 millioner falske profiler på Facebook.

Det kan også være personer, som har mere end en profil på Facebook. Et af de klassiske problemer med det sociale netværk er netop, at det kan være svært at adskille sine private og arbejdsrelaterede kontakter. Derfor vælger mange at oprette flere profiler.

Dermed bliver det også sværere at beregne det faktiske antal af brugere. Facebook oplyser dog, at man har 432 millioner aktive brugere om måneden.

De amerikanske børsregler kræver at Facebook skal oplyse om mulige risici til Securities and Exchange Commission (SEC). De fiktive profiler er en af de risikofaktorer, der bliver anført i dokumentet.

En anden risiko er det aktuelle patentopgør med Yahoo, hvor Facebook anklages for at krænke 13 patenter.

Den nøjagtige dato for børsnoteringen er stadig en hemmelighed, men det ventes at ske mellem april og juni. Det bliver den største børsnotering for et internet-firma nogensinde i USA.

Facebook forventer at hente 10 mia. dollar på børsen og firmaets samlede værdi bliver dermed på mellem 75 og 100 mia. dollar. Google havde en værdi på 23 mia. dollar under børsnoteringen i 2004.

Foruden firmaets stiftere og de nuværende og tidligere medarbejdere med aktieoptioner er der mange andre, der kommer til at tjene stort på børsnoteringen.

Elevation Partners, et investeringsfirma der har U2-sangeren Bono som partner, købte en bunke Facebook-aktier i 2010 for lidt over 700 millioner kroner.
 
Microsoft har også investeret 1,5 mia. kr. i Facebook og dén investering kan allerede nu være mangedoblet i værdi.
 
Den russiske forretningsmand Yuri Milner har købt Facebook-aktier sammen lidt af gangen - ofte fra Facebook-ansatte - og han ejer nu 7-10 pct. af firmaet.

Selv den kunster der malede selskabets hovedkvarter i 2005 kan se frem til at blive milliardær. Han var klog nok til at tage sin betaling i aktier.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere