Artikel top billede

Facebook har næsten 50 millioner falske brugere

Mellem fem og seks procent af brugerne på det sociale netværk eksisterer ikke.

Facebook har udsendt en ny meddelelse i forbindelse med sin kommende børsnotering og her fremgår det at mellem fem og seks procent af de 845 millioner brugerkonti hos det sociale netværk ikke tilhører virkelige personer. Der er altså næsten 50 millioner falske profiler på Facebook.

Det kan også være personer, som har mere end en profil på Facebook. Et af de klassiske problemer med det sociale netværk er netop, at det kan være svært at adskille sine private og arbejdsrelaterede kontakter. Derfor vælger mange at oprette flere profiler.

Dermed bliver det også sværere at beregne det faktiske antal af brugere. Facebook oplyser dog, at man har 432 millioner aktive brugere om måneden.

De amerikanske børsregler kræver at Facebook skal oplyse om mulige risici til Securities and Exchange Commission (SEC). De fiktive profiler er en af de risikofaktorer, der bliver anført i dokumentet.

En anden risiko er det aktuelle patentopgør med Yahoo, hvor Facebook anklages for at krænke 13 patenter.

Den nøjagtige dato for børsnoteringen er stadig en hemmelighed, men det ventes at ske mellem april og juni. Det bliver den største børsnotering for et internet-firma nogensinde i USA.

Facebook forventer at hente 10 mia. dollar på børsen og firmaets samlede værdi bliver dermed på mellem 75 og 100 mia. dollar. Google havde en værdi på 23 mia. dollar under børsnoteringen i 2004.

Foruden firmaets stiftere og de nuværende og tidligere medarbejdere med aktieoptioner er der mange andre, der kommer til at tjene stort på børsnoteringen.

Elevation Partners, et investeringsfirma der har U2-sangeren Bono som partner, købte en bunke Facebook-aktier i 2010 for lidt over 700 millioner kroner.
 
Microsoft har også investeret 1,5 mia. kr. i Facebook og dén investering kan allerede nu være mangedoblet i værdi.
 
Den russiske forretningsmand Yuri Milner har købt Facebook-aktier sammen lidt af gangen - ofte fra Facebook-ansatte - og han ejer nu 7-10 pct. af firmaet.

Selv den kunster der malede selskabets hovedkvarter i 2005 kan se frem til at blive milliardær. Han var klog nok til at tage sin betaling i aktier.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere