Artikel top billede

Lotus Notes-opfinder vil revolutionere mobil kommunikation

Ray Ozzie, der efterfulgte Bill Gates hos Microsoft, har afsløret lidt mere om sit nye hemmelighedsfulde firma.

Der er stor spænding omkring det nye firma Cocomo, der er stiftet af Ray Ozzie. Han er ikke helt ukendt i it-branchen. Lotus Notes-opfinderen forlod Microsoft i oktober 2010, hvor han trådte tilbage fra sin stilling som Chief Software Architect. Denne stilling blev oprindelig oprettet til firmaets stifter Bill Gates, men den blev overtaget af Ozzie i 2006.

I januar kom det frem, at Ozzie har startet Cocomo sammen med to andre tidligere Microsoft-medarbejdere, men der er stor mystik omkring firmaet.

Den eneste information kommer fra en jobannonce, som fortæller at Cocomo arbejder på et nyt kommunikationsprodukt til mobile og sociale platforme.

Nu har Ozzie afsløret lidt mere om sit nye eventyr på en konference i Seattle.

"Min kærlighed, som det meste af min karriere har handlet om, er kommunikation. Det, som man i dag vil kalde for social produktivitet," sagde han på GeekWire-konferencen.

Det ser ud til at det kommende produkt skal leve i skyen - men det er ikke sikkert, at det bliver Microsofts sky Azure. Ray Ozzie fortæller at han også bruger Amazon Web Services og "leger med" skyer baseret på OpenStack software.

"Jeg elsker at opfinde værktøjer til nye miljøer hvor brugerne kan tingene på en måde som er mere sjov, mere produktiv. Lige nu koncentrerer jeg mig om mobilområdet, fordi dette marked udvikler sig meget eksplosivt," sagde Ozzie.

Han vil fortsat ikke fortælle detaljer om firmaet, som får kontor i Seattle og Boston. Men det ser ud til at produktet skal køre på flere platforme. Ozzie har selv brugt en iPhone som sin primære telefon i det sidste år, men han bruger også en Samsung Galaxy Note og hos Microsoft brugte han Windows Phones.

Ray Ozzie har haft meget stor indflydelse hos Microsoft og han får blandt andet æren for at have sat firmaets kurs inden for cloud computing. Han kom til Microsoft gennem opkøbet af hans firma Groove Networks.

Ozzie har også været involveret i udviklingen af det gamle Lotus Symphony (som ikke er det samme som det nuværende Lotus Symphony, der er IBMs implementation af OpenOffice) og Visicalc.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere