Artikel top billede

Sådan forbedrer Google sin søgealgoritme

En ny video fra Google viser, hvordan firmaets udviklere diskuterer ændringer i søgealgoritmen.

Tilbage i august sidste år kom Google med en kort video, som på knap fire minutter fortæller hvordan firmaet laver ændringer i sin søgealgoritmen. Nu har Google offentliggjort en længere video på otte minutter fra et af de ugentlige møder om søgekvalitet, hvor man diskuterer nye funktioner til søgemaskinen.

I dette tilfælde handler det om ændringer i stavekontrollen og sproget er rimelig teknisk, men der er tilføjet bemærkninger som forklarer indholdet i diskussionen.

Google holder hver torsdag et såkaldt "Quality Launch Review" møde hvor man drøfter mulige ændringer i algoritmen og beslutter, hvad der skal lanceres. Foruden de lokale deltagere i Mountain View er der også videoforbindelse til Google-udviklere i Moskva, New York, Zürich, Seoul, Haifa og Tokyo.

Søgemaskinen er ellers en slags black box - ingen kan præcis sige, hvordan den fungerer. Den nøjagtige søgealgoritme er stadig hemmelig og det er også nødvendigt for at undgå, at nogen forsøger at snyde systemet for at få placeret deres websteder højere i søgeresultaterne.

Men Google forsøger samtidig at signalere transparens. Det kan være en reaktion på Microsofts seneste fremstød, hvor man hævder at Bing efterhånden har samme søgekvalitet som Google.

Den seneste video fra Google skal vise, at selv de mindste ændringer bliver debateret grundigt inden de bliver vedtaget. Den ændring, der nævnes i videoen, berører kun 0,1 pct. af alle søgeforespørgsler. Google gennemfører omkring 500 ændringer i sin søgealgoritme hvert år.

I den seneste tid har Google udsendt en månedlig liste med de vigtigste ændringer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere