Artikel top billede

Så meget fylder robotterne: Kun halvdelen af al nettrafik kommer fra mennesker

Den anden halvdel kommer fra maskiner som snuser rundt på dine servere.

Ifølge en ny rapport fra sikkerheds-leverandøren Incapsula udgøres 51 procent af web-trafikken af automatiserede software-programmer, og størsteparten af denne trafik er potentielt skadelig. Det er programmer, som samler informationer, søger efter sikkerhedshuller og forsøger at sprede spam.

Typisk er det kun 49 procent af de besøgende på et websted, som er "rigtige" mennesker. Resten er maskingenereret trafik - men denne trafik er typisk ikke synlig i de normale analyse-programmer.

Det betyder også, at en stor del af båndbredden til websteder faktisk bliver slugt af denne "usynlige" trafik.

"Kun få er klar over, hvor stor en del af deres trafik der ikke kommer fra mennesker, og at meget af det er potentielt skadelig," siger Marc Gaffan, der er medstifter af Incapsula, til ZDNet.

Rapporten fortæller at 5 pct. af trafikken skyldes forskellige hacker-værktøjer som leder efter sårbarheder, 5 pct. er de såkaldte scrapere, 2 pct. er automatiserede indholds-spammere, 19 pct. er "spioner" der indsamler forskellige slags informationer og 20 pct. kommer fra søgemaskiner.

Kun de sidste 49 pct. skyldes altså, at der faktisk sidder et menneske på den anden side af skærmen.

Incapsula bygger sine tal på data fra 1.000 websteder, der bruger firmaets egen scannings-tjeneste.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere