Artikel top billede

Hold på hat og briller: Folk snager i din tabte telefon

Der er god grund til at passwordbeskytte din telefon. Et eksperiment afslører, at næsten alle tabte telefoner bliver gennemsnust, når de bliver fundet.

Hvad sker der, når folk finder en mobiltelefon på gaden?

Det har software-sikkerhedsfirmaet Symantec undersøgt.

I et usædvanligt godt udtænkt pr-fremstød har firmaet med vilje tabt 50 mobiltelefoner i en række udvalgte amerikanske storbyer.

Telefonerne var proppet med en masse fiktive personlige oplysninger om telefonens ejermand. Men derudover var telefonerne også udstyret med sporingsdata, der afslører, hvad der sker med telefonen, når den blev fundet.

Fyldt med snushaner

96 procent af de personer, der fandt telefonerne, snagede i personlige oplysninger - ud over hvad der var nødvendigt for at finde frem til telefonens ejermand.

Herudover kiggede 72 procent i telefonens fotoalbum, 60 procent kiggede i e-mails og sociale netværk, mens 43 procent gik så langt som til at forsøge at åbne app'en til ejermandens netbank.

Ud af alle de oplysninger, der blev snaget i, var 50 procent af dem forretningsfølsomme.

Eksperimentet afslørede desuden, at blot 50 procent af dem, der fandt telefonerne, havde til hensigt at levere den tilbage til ejermanden.

Sådan beskytter du din telefon

Man skal naturligvis tage det med et gran salt, når et sikkerhedsfirma laver denne type undersøgelser.

Men alligevel bør undersøgelsen give grund til eftertanke, hvis du ikke allerede har password-beskyttet billeder og andre følsomme data på din mobiltelefon.

Er du i tvivl om, hvordan du gør?

Så bør du læse følgende guide, som vi har skrevet på PC World Business Center: 

Sådan password-beskytter du dine smartphone-billeder

Læs her, hvordan du finder din mistede gadgets igen: 

Sådan finder du din forsvundne Android-telefon
 
Sådan finder du din stjålne computer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere