Artikel top billede

Asetek viser superkølet bærbar computer

Danske Asetek har demonstreret en prototype på en vandkølet bærbar computer.

Det danske hardwarefirma Asutek er kendt for sine kølesystemer til stationære computere. Nu har firmaet også udviklet et vandbaseret kølesystem til kompakte bærbare og all-in-one pc'er. Her er der ikke meget plads i kabinettet, men alligevel er det lykkes at anbringe en komplet køleløsning.

"Nu kan vi forbedre den akustiske og termiske ydelse i en notebook uden at gøre den større. Vores teknologi giver bedre udnyttelse af de termiske moduler som bruges til at køle cpu og gpu. Sammen med vores koldplade-teknologi betyder det, at man kan bruge meget kraftigere hardware end luftkøling nogensinde vil tillade," siger udviklingschef Ole Madsen.

Asetek har demonstreret sin nye teknologi med en Alienware M18x notebook, hvor cpu'en er overtaktet fra 3,5 til 4,4 Ghz og CPU'en er skruet op fra 680 til 800 MHz. Det betyder at komponenterne bliver meget varme og derfor kræver ekstra køling.

Derfor er overclocking heller ikke et fænomen, som man normalt forbinder med bærbare computere.

Ifølge Aseteks egne målinger er ydelsen i den superkølede M18x forbedret med 23 pct. og samtidig er støjniveauet reduceret i forhold til en model med luftkøling.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere