Artikel top billede

Windows 8 er klar til HD-tablets

Apple stjæler rampelyset med HD-displayet i den nye iPad, men Microsoft minder om, at Windows 8 kan klare tablets med endnu højere opløsning.

Windows 8 er klar til en ny generation af tablet-skærme med en høj opløsning som ligger på niveau eller er bedre end den nye iPad. Det fremgår af det seneste indlæg i Microsofts Building Windows 8-blog. Det er nok ikke helt tilfældigt, at Microsoft vælger at skrive om displays og skærmopløsning blot en uge efter at Apple sendte sin nye iPad på markedet. Den har som bekendt et Retina-lignende display med en opløsning på 2.046 x 1.536 billedpunkter.

Derfor vil Microsoft gerne minde verden om, at man faktisk understøtter displays med høj opløsning. Bloggen beskæftiger sig også med den nye iPad, hvor Apple har valgt en skaleringsfaktor på 200 pct.

Der er tre millioner pixels på iPad'en og det svarer til en pixel-tæthed på 264 punkter per tomme (ppi). Til sammenligning har den gamle iPad en opløsning på 1.024 x 768 pixel og en ppi-værdi på 132. Så ppi'en er altså fordoblet.

Retina-kvalitet starter normalt først ved 300 ppi. Apple kalder dog alligevel det nye display for et Retina-panel og begrunder det med, at tavlecomputeren typisk holdes lidt længere væk end en telefon. Derfor lægger man altså ikke mærke til, at de enkelte pixels er lidt større.

Microsoft bruger ikke betegnelsen Retina, men lover at det kommende Windows 8 understøtter skærme med ubegrænset høj opløsning. Den minimale opløsning ligger på 1.024 x 768 for Metro-applikationer.

Det seneste blogindlæg beskæftiger sig også med, hvordan udviklere kan bygge applikationer som skalerer optimalt til højere opløsninger. Det er også nødvendigt, for Metro-applikationer i Windows 8 kan både køre på tavlecomputere og desktop-pc'er, hvor skærmen er noget større (selvom opløsningen ikke nødvendigvis er højere).

Der er indbygget tre skaleringsniveauer i Windows 8: 100 pct. (ingen skalering), 140 pct. til HD tablets med 1.920 x 1.080 og 180 pct. til Quad-XGA tablets med 2.560 x 1.440 punkter.

Den sidstnævnte opløsning svarer til 3,6 mio. pixels og det er altså endnu flere billedpunkter end i den nye iPad.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere