Artikel top billede

Windows 8 er klar til HD-tablets

Apple stjæler rampelyset med HD-displayet i den nye iPad, men Microsoft minder om, at Windows 8 kan klare tablets med endnu højere opløsning.

Windows 8 er klar til en ny generation af tablet-skærme med en høj opløsning som ligger på niveau eller er bedre end den nye iPad. Det fremgår af det seneste indlæg i Microsofts Building Windows 8-blog. Det er nok ikke helt tilfældigt, at Microsoft vælger at skrive om displays og skærmopløsning blot en uge efter at Apple sendte sin nye iPad på markedet. Den har som bekendt et Retina-lignende display med en opløsning på 2.046 x 1.536 billedpunkter.

Derfor vil Microsoft gerne minde verden om, at man faktisk understøtter displays med høj opløsning. Bloggen beskæftiger sig også med den nye iPad, hvor Apple har valgt en skaleringsfaktor på 200 pct.

Der er tre millioner pixels på iPad'en og det svarer til en pixel-tæthed på 264 punkter per tomme (ppi). Til sammenligning har den gamle iPad en opløsning på 1.024 x 768 pixel og en ppi-værdi på 132. Så ppi'en er altså fordoblet.

Retina-kvalitet starter normalt først ved 300 ppi. Apple kalder dog alligevel det nye display for et Retina-panel og begrunder det med, at tavlecomputeren typisk holdes lidt længere væk end en telefon. Derfor lægger man altså ikke mærke til, at de enkelte pixels er lidt større.

Microsoft bruger ikke betegnelsen Retina, men lover at det kommende Windows 8 understøtter skærme med ubegrænset høj opløsning. Den minimale opløsning ligger på 1.024 x 768 for Metro-applikationer.

Det seneste blogindlæg beskæftiger sig også med, hvordan udviklere kan bygge applikationer som skalerer optimalt til højere opløsninger. Det er også nødvendigt, for Metro-applikationer i Windows 8 kan både køre på tavlecomputere og desktop-pc'er, hvor skærmen er noget større (selvom opløsningen ikke nødvendigvis er højere).

Der er indbygget tre skaleringsniveauer i Windows 8: 100 pct. (ingen skalering), 140 pct. til HD tablets med 1.920 x 1.080 og 180 pct. til Quad-XGA tablets med 2.560 x 1.440 punkter.

Den sidstnævnte opløsning svarer til 3,6 mio. pixels og det er altså endnu flere billedpunkter end i den nye iPad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere