Artikel top billede

Skolebørn skal spores med RFID-chips

En brasiliansk by har udstyret 20.000 skoleuniformer med RFID-chips for at afsløre elever, der pjækker fra skolen.

I den brasilianske by Vitoria de Conquista vil man nu bruge RFID-teknologien for at komme skolepjæk til livs. I 20.000 skoleuniformer er der anbragt radiochips, som sørger for at der bliver sendt en sms-besked til forældrene, når eleven er ankommet til skolen. De får også en besked, hvis eleven stadig ikke er ankommet 20 minutter efter undervisningen er startet.

Fra næste år skal alle byens 43.000 skoleelever i alderen mellem 4 og 14 år overvåges med RFID-chips.

Den uddannelses-ansvarlige i byen siger til Associated Press at man har brugt omkring tre millioner kroner på at udvikle og teste de nye t-shirts med RFID-chips.

De kan vaskes og stryges uden at chippen tager skade, og det skulle være umuligt at snyde systemet.

"Vi har opdaget at mange forældre bringer deres børn til skole men de har så travlt med at komme afsted på arbejde at de ikke ser, om børnene faktisk går ind i bygningen. De bliver altid overrasket når de hører, hvor mange gange deres barn har pjækket," siger Coriolano Moraes til AP.

Han mener at byen er den første i Brasilien og måske i hele verden, som bruger dette system.

"Jeg mener at vi muligvis har startet en trend, for mange har henvendt sig fra hele landet for at høre, hvordan systemet fungerer," siger Moraes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere