Artikel top billede

Stor test af mobil antivirus havde alvorlige fejl

En større test af antivirus til Android konstaterede, at programmerne ikke er pengene værd. Men der var alvorlige mangler i testen.

De fleste antivirus-programmer til Android er værdiløse. Sådan lød konklusionen i en stor test, som den uafhængige test-organisation AV-Test gennemførte tidligere i denne måned. To ud af tre af de testede programmer kunne slet ikke genkende størsteparten af den mobile malware. Men et bredt kor af antivirus-producenter har siden kritiseret testen og tvunget AV-Test til at revidere sine konklusioner.

I den nye reviderede version er flere produkter, der tidligere blev dømt ude, nu flyttet op i top-ti. Det gælder blandt andet McAfee, MYAndroid Protection, NQ Mobile og Zoner.

Det har især stor betydning for McAfee, som er det eneste af de store etablerede antivirus-firmaer, der landede i den "skuffende" kategori. McAfee begrunder det med, at AV-Test har vurderet en forældet version af McAfee Mobile Security. 

Den nye top-ti liste omfatter produkter fra Avast, Dr. Web, F-Secure, Ikarus, Kaspersky, Lookout, McAfee, MYAndroid Protection, NQ Mobile og Zoner.

Der er tale om den første større test af mobilsikkerheds-produkter fra et anerkendt testlaboratorium, men balladen viser at man stadig mangler standarder for, hvordan mobil antivirus skal måles.

Det dansk-stiftede BullGuard er et af de firmaer, der har fået en bedre bedømmelse i den reviderede version af testen.

"Vi er glade for, at AV-Test Lab har lavet denne første og omfattende test af sikkerhedsprodukter til Android. Vi er naturligvis endnu mere glade for, at de har omgjort deres oprindelige testresultat, da de fandt ud af, at testmetoden havde fejl og svagheder," siger Katrine Palsby, der er pr-chef hos Bullguard.

Hun understreger at test-metodikken ikke er særlig udviklet, når det handler om at teste malware detection til mobiltelefoner. Denne test er den første af sin slags, og hvor pc-sikkerhedsprodukter og testningen af dem er blevet raffineret og gennemprøvet over de seneste 20-30 år, er produkterne til mobilmarkedet helt nye, og rammerne for hvad de skal kunne, er meget løse.

Derfor udvikler hvert firma sin egen definition på, hvad produkterne skal kunne. Testlaboratorierne foretager ligeledes deres egen vurdering af, hvad der skal testes og hvordan.

På disse tidlige stadier i testmetodikken og produktudviklingen kan der derfor opstå meget store udsving i resultaterne, i modsætning til vurderingen af pc-produkterne hvor forventninger og behov efterhånden er nøje afstemt.

"Testen som AV-Test Lab har begået er en nødvendighed og en stor hjælp for hele branchen. Der findes meget skidt på markedet, og vi ser flere og flere malware-trusler - især mod Android-smartphones, da de har det mest åbne operativsystem på markedet. Det kan forbrugerne ikke være tjent med," siger hun.

Bullguard ligger nu i den næstbedste kategori der har en "detection rate" på 65-90 pct. I bundkategorien ligger nu kun tre programmer, BluePoint, G Data og Kineto.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere