Artikel top billede

Hedt opgør om fremtidens sim-kort

Nu forsøger Apple igen at gennemtrumfe sin teknologi som fremtidens standard for sim-kort.

Apple tilbyder nu at andre mobiltelefon-producenter kan få gratis adgang til alle patenter som ligger til grund for den såkaldte "nano-sim" teknologi. Dermed forsøger Apple at vinde støtte til sit forslag for fremtidens sim-kort, der skal diskuteres senere i denne uge på et møde hos European Telecommunications Standards Institute (ETSI).

Det er bloggen Foss Patents, der kan fortælle om Apples tilbud. Bloggeren Florian Müller har fat i et brev fra Apple til ETSI, hvor man lover at der bliver licensfri adgang til teknologien - under den betingelse, at den bliver godkendt som standard.

Apple er ellers kendt for at beskytte sin intellektuelle ejendom, men denne gang forsøger man altså at signalere, at man er klar til at dele sin teknologi med resten af branchen.

Men Nokia, RIM og det Google-ejede Motorola har deres egne forslag til fremtidens sim-kort. Det klassiske sim-kort har eksisteret i 20 år. Nano-sim er omkring 30 procent mindre end Micro-sim-formatet, som allerede er mindre end det normale sim-kort. Med en adapter kan det også bruges i ældre telefoner.

Det ser ud til at Apple's version vil kræve en skuffe til kortet - ligesom det allerede kendes på iPhone og iPad - mens Nokias løsning klarer sig uden skuffe og skulle byde på "betydelige tekniske fordele".

Apple har støtte fra mange af europæiske teleselskaber til sin standard. Samtidig har Apple forsøgt at få flere stemmer hos ETSI ved at registrere seks forskellige europæiske datterselskaber som selvstændige medlemmer hos organisationen.

Det vil betyde at hvert selskab får op til 45 stemmer, og dermed kan Apple få flere stemmer end Nokia, der kontrollerer 92 stemmer hos ETSI.

Senere i denne uge skal der stemmes om, hvilken teknologi der skal bruges til nano-sim.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere