Artikel top billede

Er det historiens største app-fiasko?

En gratis foto-app samlede 200 mio. kr. i startkapital allerede inden lanceringen. I dag har den kun forsvindende få brugere.

For et år siden kom den nye applikation Color til iPhone og Android. Der kommer mange nye applikationer hver eneste dag - men Color var alligevel speciel. Allerede inden lanceringen var der investeret mere end 200 millioner kroner i firmaet. Pengene kom fra kendte investorer som Sequoia Capital, Bain Capital og Silicon Valley Bank. Sequoia var også en af de første investorer i Google.

I dag ser det ikke så godt ud for Color. Den første ide var at opbygge en slags virtuel verden med billeder fra brugerne. Den ide er nu droppet. I stedet er Color forvandlet til en app, hvor man kan uploade korte videoklip som statusopdateringer til Facebook. Der er kun 30.000 daglige brugere. Til sammenligning er der 15 millioner, der bruger foto-applikationen Instagram.

Så det kunne umiddelbart se ud til, at de 200 millioner kroner er forsvundet i et dybt sort hul. Men det er måske for tidligt at dømme firmaet ude - Color har i hvert fald nok kapital til at afprøve nye koncepter og finde den rigtige model for sin app.

Der har været meget store forventninger til Color - og det skyldes ikke mindst folkene bag. Bill Nguyen, der startede musiktjenesten Lala og solgte den til Apple i 2009, Peter Pham, tidligere chef for BillShrink og D.J. Patil, der kommer fra LinkedIn.

Det oprindelige koncept var at danne et spontant socialt netværk baseret på hvor man befinder sig. Programmet skulle udnytte telefonens GPS til at vise alle billeder, som andre Color-brugere har uploadet inden for de nærmeste 50 meter.

Color havde også en meget speciel tilgang til privacy - det eksisterer ganske enkelt ikke. Billeder kunne ikke markeres som private. Alle fotos der blev uploadet var offentlige og de tilhørte Color i det øjeblik de landede på serverne.

"Vi er alle født som voyerister," lød budskabet fra Color-stifteren Peter Pham. Hans partner Nguyen regnede med at der kan tjenes "læssevis af penge" på annoncer eller ved at licensere softwaren til andre firmaer.

Men sådan skulle det altså ikke gå. Det oprindelige koncept er skrottet og Color er nærmest forsvundet i glemslen.

Color pralede ellers med, at Sequoia havde investeret flere penge i dette nye firma end man skød i Google.

Der er mange historier om, at it-iværksættere er på fallittens rand og så kommer stærkt tilbage. Rovio kom ud med 50 forskellige spil inden man fandt på Angry Birds. OMGPOP, der netop er solgt til Zynga for en milliard kroner, var løbet helt tør for penge, inden man fik ideen til fænomenet Draw Something.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.