Artikel top billede

Kinesere vil sætte sig på verdens tele-trafik: "Vi spionerer ikke"

Kinesiske Huawei afviser alle anklager om, at man spionerer for landets militær.

I denne uge kunne ComON fortælle at den kinesiske telekommunikations-udbyder Huawei er blevet udelukket fra et offentligt udbud om et nationalt bredbånds-netværk i Australien. Begrundelsen er de mange cyberangreb fra Kina. Huawei mistænkes for at være i ledtog med det kinesiske militær eller andre statsorganer.

Men Huawei afviser selv alle anklagerne. Kineserne henviser til, at man allerede har leveret nationale bredbånds-netværk i Storbritannien, Singapore, Malaysia og andre lande.

"Selvom vi selvfølgelig er skuffet over denne beslutning, vil vi fortsætte med at være åbne og transparente og arbejde på at finde veje til at garantere sikkerheden i vores teknologi", skriver koncernen i en meddelelse.

I øjeblikket er Huawei den andenstørste leverandør af teleudstyr i verden - kun Ericsson er større - og i løbet af året ventes Huawei at indtage førstepladsen. Selskabet henviser til, at man har partnerskaber med 45 af de 50 største teleselskaber i verden.

"Du kan ikke opnå succes på dette niveau medmindre du har kunder der stoler på dit firma, dine medarbejdere og din teknologi," hedder det.

Huawei har også en forklaring på, hvorfor selskabet bliver anklaget for spionage.

"Individer og regeringer verden over er stadig ved at vænne sig til tanken om et nyt Kina som er en leder inden for innovation. Huawei er en spydspids som det største privatejede selskab i Kina - og var nr. 1 i verden når det gælder nye patentansøgninger i 2008. Netværkssikkerhed er et problem for alle leverandører, men den virkelige risiko er at ignorere den innovation, som Kina kan tilbyde," slutter Huawei.

Som ComON kunne fortælle sidste år, blev Huawei forhindret i at byde på leverancen af et nyt netværk til det amerikanske beredskab, National Emergency Communications Network. Firmaet måtte heller ikke overtage det konkursramte selskab 3Leaf Systems. I 2008 forsøgte Huawei forgæves at overtage 3Com.

Et udvalg i Repræsentanternes Hus har betegnet de kinesiske telekoncerners ekspansion i USA som en trussel mod den nationale sikkerhed. Huaweis stifter og chef har en fortid i den kinesiske hær og der er angiveligt økonomiske forbindelser med det kinesiske svar på KGB.

Senest har Symantec opløst sin alliance med Huawei om udviklingen af sikkerhedsprodukter. Her frygter man angiveligt, at det tætte samarbejde med Huawei kan gøre det umuligt for Symantec at få adgang til følsomme informationer om cybertrusler fra den amerikanske regering. Det er trusler, som ofte kommer fra Kina.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen