Artikel top billede

Ny ARM-processor til supertynde bærbare

Qualcomm er snart klar med en fire-kerne-version af sin Snapdragon S4-processor til tynde og lette bærbare med Windows 8.

Senere i år kommer Qualcomm med en ny ARM-baseret quad-core-processor, Snapdragon S4, som skal bruges til en ny generation af tynde og lette computere med Windows 8. Det skriver PC World. De nye S4 processorer skal anvendes i bærbare som er tyndere og lettere end Apple's MacBook Air eller de nuværende ultrabooks, ifølge Qualcomm.

Intel har forsøgt at etablere ultrabooks som et nyt pc-segment, og man satser stort på de tynde computere. Det kommende Windows 8 skal for alvor hjælpe ultrabooks med at slå igennem på markedet.

Men Windows 8 kommer både til x86 og til ARM, og det betyder altså, at Intel ikke kun skal kæmpe mod ultratynde computere med x86 AMD-processor - som bruger betegnelsen ultrathin - men også mod tynde computere med energibesparende ARM-teknologi som Snapdragon S4.

Qualcomm fremstiller traditionelt ARM-processorer til smartphones, men selskabet forsøger nu at komme ind på pc-markedet. Snapdragon S4 har et integreret 4G-modem og en grafikchip med 3D-understøttelse.

"Vi tænker meget tyndere end det, som Intel kalder en ultrabook," siger Qualcomms Rob Chandhok.

Producenten har allerede sendt de første computere med Snapdragon S4-processor til udviklere. Den nye S4-processor bruger 28-nanometer teknologi og skulle være betydelig hurtigere end forgængeren, men ARM-chips er typisk langsommere end Intel-processorer.

De indbyggede multimedie-funktioner og 4G-understøttelsen skal differentiere Snapdragon S4 fra konkurrenterne. Det er dog ikke sikkert, om 4G-funktionen også virker i Europa.

Texas Instruments og Nvidia sælger også ARM-baserede chips til mobile computere. Men de satser fortrinsvis på smartphones og tablets. Nu vil Qualcomm vise, at ARM også kan vinde fodfæste i "rigtige" Windows-computere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.