Artikel top billede

Pinterest overhaler andre sociale netværk

Pinterest er allerede det tredjestørste sociale netværk.

Det er ikke længe siden, at ComON kunne skrive om det billed-orienterede sociale netværk Pinterest for første gang. "Er Pinterest det næste Facebook," spurgte vi i februar. Dengang var der ikke mange, der kendte den nye tjeneste, men i mellemtiden er det gået rigtig stærkt.

Ifølge en ny rapport fra analysefirmaet Experian ligger Pinterest nu som det tredjestørste sociale netværk. Trafikken er steget med 50 procent på en måned og der blev registreret 104 mio. besøg hos Pinterest i marts. Kun Twitter (182 mio. besøg) og Facebook (7 mia.) er stadig større.

Det betyder også, at Pinterest allerede har overhalet gamle sociale netværk som LinkedIn, MySpace, Tumblr eller Google+.

Tal fra ComScore viser, at Pinterest-brugerne tilbringer 89 minutter om måneden på tjenesten - det er fire gange mere end hos Twitter. Men Facebook ligger stadig i spidsen med 7,5 timer.

På Pinterest finder man især billeder af indretning, møbler, kunst og mad. De fleste af brugerne (60 pct.) er kvinder og den største aldersgruppe (55 pct.) er mellem 25 og 44 år.

Pinterest kan bedst beskrives som "visuelle bogmærker". Det bruger et lille bookmarklet i browseren - ligesom Instapaper, Tumblr og Delicious - som gør det muligt at "pinne" ethvert billede fra nettet på din væg.

Det geniale er, at Pinterest automatisk viser en oversigt med alle billeder på den pågældende side, når du klikker på "Pin It" knappen. Her kan du så vælge det ønskede billede, der bliver slået op på din væg.

Andre brugere kan så "repinne" billedet på deres væg og de billeder som har fået flest "repins" bliver fremhævet på særlige temasider.

Det bliver typisk brugt til at samle billeder fra netbutikker med mode, møbler og andre ting, som brugerne har lyst til at købe. Hvis man f.eks. planlægger et bryllup kan man hurtigt samle en liste med ting - og det forklarer måske også, hvorfor det især er unge kvinder der bruger Pinterest.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere