Artikel top billede

Her er iPad-fabrikken i Kina

En amerikansk journalist har helt usædvanligt fået lov til at besøge af en Foxconns iPad-fabrikker. Se videooptagelserne her.

Som den anden vestlige journalist nogensinde fik amerikanske Rob Schmitz fra Marketplace lov til at besøge Longhua-fabrikken i Shenzhen i Kina. Her fremstiller Foxconn blandt andet iPad for Apple og andre produkter. Der har været stor kritik af arbejdsforholdene på fabrikkerne og de mange ulykker, hvor arbejdere er omkommet.

Det har fået Apple og Foxconn til at indlede en charmeoffensiv - og journalistens tilladelse til at besøge fabrikken kan være et led i dette. Han har dokumenteret sit besøg med en video og en længere artikel, og det tegner generelt et noget mere positivt billede af Foxconn end det, som man ellers hører.

På Longhua-fabrikken arbejder mere end 240.000 mennesker og den minder mere om en by end et fabriksanlæg. Der er forretninger, biblioteker, internet-cafeer og et fodbold-stadion. De ansatte, som Schmitz har talt med, er generelt tilfredse med at arbejde hos Foxconn.

På optagelserne kan man se, hvordan hundredvis af mennesker står i kø for at søge om et job på fabrikken. Mange af dem kommer fra fattige landområder i Kina.

Det positive billede står i skærende kontrast til de mange historier om umenneskelige arbejdsforhold, selvmord blandt de ansatte og ubetalt overarbejde. New York Times satte fokus på problemerne i en stor artikel i januar.

En af de mest ihærdige Apple-kritikere, Mike Daisey, er dog blevet afsløret i at snyde med sine fakta. I det sidste års tid er Daisey rejst rundt i USA med sin monolog "The Agony and Ecstasy of Steve Jobs", som er en blanding af et en-mands-teaterstykke og en brandtale mod arbejdsforholdene på de kinesiske fabrikker, hvor Apple fremstiller sine produkter.

Daisey rejste selv til Kina i 2010, hvor han besøgte de udskældte Foxconn-fabrikker og snakkede med ansatte om deres vilkår. Men det viste sig senere, at en del af hans fortælling er fri fantasi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere