Artikel top billede

Canada udvikler digital møntfod

Royal Canadian Mint vil udvikle et digitalt alternativ til kontanter. Den såkaldte MintChip skal bruges til at overføre små pengebeløb.

Der findes allerede mange betalingssystemer og digitale valutaer - her på ComON har vi blandt andet skrevet om det meget omtalte Bitcoin - men nu har Royal Canadian Mint startet udviklingen af en ny digital møntfod. Royal Canadian Mint svarer til den Kgl. Mønt under Nationalbanken i Danmark.

Planen er at etablere et digitalt alternativ til kontanter med en såkaldt MintChip, hvor man kan overføre små beløb elektronisk og anonymt.

Den lille chip kan f.eks. indbygges i mobiltelefoner, usb-nøgler, tavlecomputere eller bærbare.

Der er startet en konkurrence, den såkaldte MintChip Challenge, hvor softwareudviklere kan komme med applikationer som bruger MintChip'en. Interessen har åbenbart allerede været så stor, at der er lukket for registreringer.

Der er en samlet præmiesum på 50.000 canadiske dollar - og de bliver udbetalt i guld.

I modsætning til mange andre digitale betalingssystemer som PayPal er MintChip'en ikke knyttet til en bank- eller kreditkort-konto. Systemet skal fungere ligesom en pung, som man kan fylde op og så bruge løs. De digitale mønter er helt anonyme - man kan altså ikke se, hvor de kommer fra.

Men det fremgår ikke, hvordan det konkret skal fungere, eller hvordan systemet skal beskyttes mod hackere.

Ifølge avisen Toronto Star er ideen med de digitale mønter så usædvanlig, at mange først troede at der var tale om en aprilsnar. Men Royal Canadian Mint forsikrer, at det er helt alvorligt ment.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.