Artikel top billede

Nyt elektronisk papir lyser i mørket

En ny generation af e-bogslæsere med indbygget lys er på vej.

En af de store ulemper ved e-bogslæsere med elektronisk blæk - også kaldet e-ink - er at de ikke har deres egen lyskilde. Ligesom almindelig papir kræver det altså, at der er lys fra omgivelserne for at kunne læse teksten. Nu er den første e-bogslæser med indbygget lys kommet, skriver BBC.

Det er den store amerikanske boghandler-kæde Barnes & Noble, der snart lancerer sin nye Nook Simple Touch with Glowlight med lysende skærm. Den fjerner altså den store ulempe ved E-Ink - nu kan man også læse sine e-bøger i mørke.

Barnes & Noble har indbygget LED-lys i rammen, som aktiveres når lyset fra omgivelserne er for lavt.

Amazon har også annonceret, at man arbejder på en version af sin Kindle e-bogslæser med indbygget lys.

E-bogslæsere har én stor fordel i forhold til tavlecomputere - det er meget lettere at læse teksten udenfor i sollys - men til gengæld har man indtil nu haft brug for en ekstern lyskilde for at kunne læse i mørke. Det er altså slut nu.

Men spørgsmålet er, hvad det betyder for batteri-levetiden. Den anden store fordel for e-bogslæsere er nemlig, at de kan køre i ugevis mellem opladninger. Hvis man læser i mange timer med lyset tændt, vil det tære på batteriet.

Barnes & Noble lancerer sin nye Simple Touch til maj i USA og den ventes at koste omkring 900 kr. - lidt dyrere end den gamle version uden lys. I øjeblikket sælger Barnes & Noble ikke sine Nook produkter i Europa, men der spekuleres på, at det vil ændre sig snart.

Selskabet er sponsor for App Zone på det kommende bogfestival i London og afholdt i sidste måned en udviklerkonference i London.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere






Premium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.