Artikel top billede

Skypes første medarbejder vil ændre bankverdenen

Bankerne skal vinke farvel til lukrative gebyrer.

Taveet Hinrikus fra Estland var blandt de første medarbejdere, da Skype blev udviklet i hans hjemland.

Skype endte med at omvælte telebranchen. Nu vil Hinrikus gøre det samme med bankverdenen.

Hvor Skype hev luften ud af telebranchens lukrative forretning på udenlandssamtaler, vil Taveet Hinrikus hive luften ud af bankverdenens grådige mellemmænd, der efter hans mening henter alt for store gebyrer hjem, når kunder overfører penge på tværs af landegrænser.

Hans middel til at "disrupte" bankverdenen, som det hedder på startup-dansk, er firmaet Transferwise, som han har lavet med landsmanden Kristo Kaarman.

Idéen udsprang af et behov de begge havde, fordi de begge levede et liv i både England og Estland. Når regninger i det ene land skulle betales med penge fra en konto i et andet land, tog bankerne sig godt betalt. I stedet samarbejdede de to og brugte hinandens konti i de respektive lande, så pengene aldrig krydsede landegrænser, men de to fungerede i stedet som hinandens bankmænd.

Det er den simple idé, der nu er vokset til en egentlig forretningsidé. En billig mellemmand for internationale bankoverførsler.

Mellemmand

TransferWise fungerer som en mellemmand. Som et alternativ til en bank. Firmaet har konti i mange europæiske lande, som brugere kan indbetale på i deres egen valuta. Firmaet tager så et betydeligt mindre beløb end traditionelle finansielle foretagender for at udbetale pengene i den omvekslede valuta via en anden konto i et andet land.

Firmaet anslår selv, at man kan spare mellem 4 og 10 procent per overførsel alt efter, om man normalt flytter penge via bankinstitutter eller bureauer som Western Union.

Forretningsidéen har fået flere investorer til at finde støttekroner frem. Index Venture, der har adskillige succesfulde startups på listen, og medstifteren af PayPal, Max Levchin, er blandt de investorer, der i alt har lagt 1,3 millioner pund (11 millioner kroner). Det skriver BusinessInsider 

Pt. kan TransferWire kun flytte penge fra pund til euro men håber at tilføje flere valutaer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere