Artikel top billede

Julian Assange går i luften med sit eget tv-program

Den kontroversielle Wikileaks-stifter har fået sit debatprogram på russisk tv.

I næsten 500 dage har Julian Assange siddet i husarrest med en elektronisk fodlænke i Storbritannien. Men det har ikke forhindret ham i at optage 12 afsnit af et nyt tv-show, "The World Tomorrow", som skal sendes på den russiske tv-station RT i løbet af de kommende måneder. Det første talkshow med Wikipedia-stifteren blev sendt tirsdag den 17. april og kan nu også ses på nettet.

De 12 interviews med forskellige kendte personer er optaget i den britiske landejendom, hvor Assange sidder i husarrest.

Han fortæller at målet med udsendelserne er at "fange og præsentere noget af den revolutionære gejst for et globalt publikum. Mit eget arbejde med Wikileaks har ikke ligefrem gjort mit liv lettere, men det har givet os en platform til at sprede ideer der kan forandre verden".

I den første episode var gæsten den libanesiske Hisbollah-chef Hassan Nasrallah, som lever i skjul og ikke har givet interviews til vestlige medier i flere år. Han deltog over en videoforbindelse fra et hemmeligt sted.
 
Assange bliver allerede kritiseret for at lade sin udsendelse fungere som talerør for Nasrallah, som spreder propaganda mod Israel og udtrykker sin understøttelse til Assad-regeringen i Syrien.

Men en del af kritikken går også på samarbejdet mellem Assange og den statsejede russiske tv-station RT, som bliver regnet som premierminister Putins forlængede arm. RT har 2.000 medarbejdere og sender på engelsk, spansk og arabisk.

Australieren forsikrer dog, at RT ikke har redaktionel indflydelse på udsendelsernes indhold, men tv-stationen har lov til at klippe i de færdige interviews. I en kommende udsendelse vil Assange også invitere russiske oppositions-politikere - sammen med repræsentanter for Putin-styret.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere