Artikel top billede

Danske iværksættere skal lære om Silicon Valley

Det danske initiativ Scaleit vil hjælpe danske virksomheder med at vokse ved at bygge bro til iværksættermiljøet i Silicon Valley.

Sidste år var 20 danske it-iværksættere på besøg i Silicon Valley i en uge for at lede efter investorer og potentielle partnere. Det skete som en del af det såkaldte Scaleit-program, der er arrangeret af den danske repræsentation i Silicon Valley, Innovation Center Danmark. Nu skal vækstinitiativet fortsættes med en række arrangementer både i Danmark og i USA.

I den kommende tid holdes en række gratis endags-seminarer i de største danske byer, hvor der bliver mulighed for at høre om Silicon Valley og de vigtigste trends i it-dalen. Her kan iværksættere også høre om, hvad de skal gøre for at skaffe kapital fra de amerikanske investorer.

"Vi ønsker generelt at inspirere iværksættere til at tænke deres virksomhed stort og globalt fra start af. Samtidig fokuserer vi på at engagere de teknologi virksomheder der har det største potentiale for at skalere deres virksomhed Internationalt ved at tage dem med til Silicon Valley. Scaleit er en flerstrenget strategi til at eksekvere dansk iværksætteri globalt!" siger Søren Therkelsen, co-founder af Scaleit.

Samtidig gentages modellen fra sidste år, hvor 20 danske virksomheder skal rejse en uge til USA for at lære mere om Silicon Valleys økosystem.

Virksomhederne skal bl.a. besøge it-giganter som Google og Facebook til inspiration, modtage feedback fra amerikanske rådgivere på produkt og forretningsplan, få et indledende netværk, lære at pitche foran rigtige investorer og få et generelt indblik i, hvordan miljøet fungerer.

De 10 danske virksomheder med det største potentiale for at skalere og accelerere deres virksomhed i USA vil blive udvalgt til et længerevarende ophold i Silicon Valley. Selve udvælgelsen sker gennem en proces, hvor et panel med deltagere fra Silicon Valley vil afgøre hvem der skal med.

Gennem de knap to måneder skal der udvikles en skræddersyet vækststrategi for hver virksomhed. Deltagerne vil også blive trænet i investerings- eller salgspræsentationer og blive undervist i hvordan man kan lave en dansk-amerikansk virksomhedsopsætning.

Innovation Center Danmark fortæller at det treårige mål for Scaleit er at involvere op mod 1.000 iværksættere i Danmark og samtidig give op mod 100 danske teknologivirksomheder mulighed for enten en uge eller to måneders ophold i Silicon Valley.

Det skal gøre virksomhederne attraktive for Silicon Valleys risikovillige kapital og give dem forståelse for global markedsføring.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere