Artikel top billede

Comway: 22 ansatte deler 17 millioner

Selv om det gik tilbage for både overskud og egenkapital hos brokeren Comway forblev årslønnen pæn med et gennemsnit på godt 762.000 kroner.

Efter flere års fremgang og vækst præger tilbagegang 2011-regnskabet for den københavnske broker Comway Distribution.

På trods af den faldende indtjening var der i gennemsnit til de 22 medarbejdere afsat 847.630 kroner til løn, pension og 'andre udgifter til social sikring med videre'. Uden sidstnævnte post fik hver ansat i gennemsnit 762.261 kroner i årsløn

Med henvisning til årsregnskabslovens paragraf 69 undlader regnskabet at oplyse, hvor stor en del af de 18,6 millioner, som sidste år gik til direktion og bestyrelse.

I 2009 leverede Comway sit på daværende tidspunkt bedste resultat i selskabets historie med et overskud før skat på ni millioner kroner, og året efter gik det endnu bedre med et resultat før skat på 12 millioner kroner.

Faldet med halvanden million

Nu har krisen tilsyneladende indhentet brokeren, som primært sælger pc-komponenter til europæiske forhandlere.

I hvert fald er 2011-resultatet før skat faldet med halvanden million kroner til 10,5 millioner kroner.

Tilbagegangen er kommet på trods af, at bruttofortjenesten er gået frem fra 39,1 til 40,7 millioner kroner. Den anden vej trækker det, at omkostninger til personale er steget med godt en million.

Tilbagegang eller ej, så er Comway stadig en særdeles sund virksomhed. Firmaet har en soliditetsgrad på 50, hvilket betyder, at halvdelen af selskabets aktiver er finansieret med egenkapitalen. Som en hovedregel siger man, at en veletableret virksomhed skal have en soliditetsgrad på mellem 30 og 40.

Forventningerne til indeværende år er ifølge regnskabsberetningen, at resultatet bliver på niveau med 2011.

Vi ville gerne have haft en kommentar til regnskabet fra en af Comways to aktive ejere Peter Garber eller Ulrik Bøttner, men ingen af de to har kunnet afse tid til at tale med CRN.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.