Artikel top billede

Teleprompter-app til iPad: Hold taler som Obama

Denne iPad-app kan forvandle dig til Barack Obama.

Barack Obama er en fantastisk taler. 

Men onde tunger hævder, at han uden en teleprompter hurtigt vil komme alvorligt på glat is. 

Telepromptere bliver i dag brugt af de fleste store politikere og tv-værter, der bruger prompteren til at læse op fra, når de taler til deres publikum. 

En teleprompter er en lille skærm, der kan fremvise manuskripter, så taleren ikke behøver stå og bladre i et fysisk manuskript. 

En funktion, der vil være brugbar for mange folk, som gerne vil holde flydende og naturlige taler, hvor de skaber en illusion af, at de kan deres talepapir udenad. 

Men desværre er en teleprompter ofte stor, tung og dyr. 

Heldigvis findes der en anden løsning.

Pebret teleprompter-app iPad

Til Apples iPad findes der nemlig flere forskellige apps, der kan forvandle den lille tablet-computer til en teleprompter.

En af disse apps er Teleprompt+, der dog med et prisskilt på 89 kroner er en relativ dyr app. Til gengæld er den også ganske avanceret og samtidig forholdsvis let at gå til.

App'en spiller sammen med både Google Docs og Dropbox. Det vil sige, at du kan skrive din tale i Google Docs eller gemme den som et tekstdokument på Dropbox og hente den direkte ind i app'en.

Da vi testede Teleprompt+, var der dog desværre flere tekstfiler på denne skribents Dropbox-konto, som Teleprompt+ ikke kunne læse, så noget tyder på, at Dropbox-integrationen ikke virker helt optimalt.

Du kan dog også vælge den gammeldags løsning og skrive din tale direkte ind i app'en eller blot kopiere teksten ind.

Du bestemmer hastigheden

Når du har gjort det og er klar til at sætte teleprompteren i gang, har du dog mulighed for at finjustere på nogle af app'ens indstillinger.

Du kan selv indstille, hvor hurtigt app'ens tekst skal rulle hen over skærmen, ligesom du naturligvis også kan vælge mellem flere forskellige skrifttyper, skriftstørrelser samt farven på tekst og baggrunden.

Du kan naturligvis også justere indstillingerne direkte på din iPads skærm under selv talen, hvor du blandt andet kan vælge at  bremse teksten eller rulle den tilbage, hvis det er nødvendigt.

Her er den gratis teleprompter-app

Når toppolitikere holder taler, vælger de ofte en løsning, hvor teleprompteren er placeret uden for synsvidde ved foden af talerstolen.

I stedet bruger de et diskret stativ med et særligt spejl til at aflæse, hvad der står på teleprompteren. 

Den mulighed er der også taget højde for i Teleprompt+, hvor du kan spejlvende din tekst.

Kan betjenes med remote

Har du på denne måde placeret din iPad uden for rækkevidde, er der heldigvis også råd for det. Teleprompt+ har en særlig iPhone-app, der kan bruges som fjernbetjening, når iPad'en ikke er inde for rækkevidde. 

Det er dog også muligt at fjernstyre app'en ved hjælp af et sæt bluetooth-fodpedaler, som du eksempelvis kan gemme under podiet. 

Synes du, at prisen for Teleprompt+ er lige i overkanten, kan du dog også finde billigere alternativer. 

Gratis alternativ

Eksempelvis app'en Prompster Pro til 59 kroner i Apples App Store eller den fuldstændig gratis teleprompter-app On Air. 

Du skal dog være forberedt på, at On Air er betydeligt mere skrabet end konkurrenterne.

Men er du i tvivl, om Teleprompt+ eller Prompster Pro er pengene værd, kan vi anbefale, at du først undersøger, om On Air kan dække dine behov. 

Læs også:

Hallo - vi gider ikke se dine dødssyge PowerPoints

Glem whiteboards og kedelige møder: Med disse sider kan du få dine ideer ud over rampen 
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.