Artikel top billede

Periferi-distributøren Aurora spiller med egne muskler.

Aurora Group Danmark A/S er tilbage på sporet efter kriseårene. Ifølge direktør Pauli Joensen sætter koncernen lid til egne kræfter, når der skal skabes vækst i 2012.

Omsætningen i Aurora Group Danmark A/S tog et dyk i kriseårene. Efter et par år med faldende omsætning er koncernen nu på vej tilbage. 2011 bød på en omsætning ikke helt ulig den i 2007 inden krisens indtog.

"I 2007 havde vi en omsætning på 60 millioner euro og lavede et resultat (EBITA) på 0,7. Så fik vi krisen og lavede en del restruktureringer i 2008 og 2009, og i 2010 og 2011 er vi tilbage på sporet igen, i 2011 også med et stigende salg og et afkast på omsætningen på 3,6 procent," fortæller direktør Pauli Joensen.

Omsætningen i 2011 blev på knap 58 millioner euro, mens resultatet (EBITDA) blev på 2,1.

Ovenstående er tallene for Aurora Group Danmark A/S, som omfatter både Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Derudover er det ikke tallene fra den årsrapport, der er indgivet til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Det er derimod tallene for Aurora Group Danmark A/S pillet ud af den samlede årsrapport fra Solar A/S, der ejer den nordiske koncern, da disse ifølge Pauli Joensen er mere retvisende.

Det er ikke muligt at få indsigt i de separate tal for Danmark, da de indgår i den nordiske koncern. Af den grund offentliggør Aurora Group Danmark A/S nemlig ikke de danske tal, men Pauli Joensen kan alligevel godt løfte sløret lidt for, hvordan det går på dansk jord.

"Vi offentliggør som sagt ikke de danske tal, men jeg kan sige, at vi har haft en rimelig fremgang i Danmark i 2011, hvor det især det sidste halvår har taget fart rent omsætningsmæssigt," siger han.

Et bud på en forklaring herpå lyder ikke umiddelbart på, at det er krisen, der som sådan er pakket væk.

"Når vi hører vores kunder, så har vi ikke nogen opfattelse af, at markedet vokser. Vi mener, det skyldes, at vi har taget nogle markedsandele, qua at vi har nogle gode produkter og brands," fortæller Pauli Joensen.

Han forudsiger, at den positive udvikling vil fortsætte i år. Heller ikke her er det hverken krisens faste greb eller mulige tilbagegang, der skal være afgørende. I stedet kigger de indad hos Aurora Group Danmark A/S.

"Vi forventer en forbedring i 2012. Vi sætter vores lid til egne kræfter, så den fremgang, vi forventer at få i 2012, den sker ved egen kraft," fortæller Pauli Joensen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.