Artikel top billede

Periferi-distributøren Aurora spiller med egne muskler.

Aurora Group Danmark A/S er tilbage på sporet efter kriseårene. Ifølge direktør Pauli Joensen sætter koncernen lid til egne kræfter, når der skal skabes vækst i 2012.

Omsætningen i Aurora Group Danmark A/S tog et dyk i kriseårene. Efter et par år med faldende omsætning er koncernen nu på vej tilbage. 2011 bød på en omsætning ikke helt ulig den i 2007 inden krisens indtog.

"I 2007 havde vi en omsætning på 60 millioner euro og lavede et resultat (EBITA) på 0,7. Så fik vi krisen og lavede en del restruktureringer i 2008 og 2009, og i 2010 og 2011 er vi tilbage på sporet igen, i 2011 også med et stigende salg og et afkast på omsætningen på 3,6 procent," fortæller direktør Pauli Joensen.

Omsætningen i 2011 blev på knap 58 millioner euro, mens resultatet (EBITDA) blev på 2,1.

Ovenstående er tallene for Aurora Group Danmark A/S, som omfatter både Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Derudover er det ikke tallene fra den årsrapport, der er indgivet til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Det er derimod tallene for Aurora Group Danmark A/S pillet ud af den samlede årsrapport fra Solar A/S, der ejer den nordiske koncern, da disse ifølge Pauli Joensen er mere retvisende.

Det er ikke muligt at få indsigt i de separate tal for Danmark, da de indgår i den nordiske koncern. Af den grund offentliggør Aurora Group Danmark A/S nemlig ikke de danske tal, men Pauli Joensen kan alligevel godt løfte sløret lidt for, hvordan det går på dansk jord.

"Vi offentliggør som sagt ikke de danske tal, men jeg kan sige, at vi har haft en rimelig fremgang i Danmark i 2011, hvor det især det sidste halvår har taget fart rent omsætningsmæssigt," siger han.

Et bud på en forklaring herpå lyder ikke umiddelbart på, at det er krisen, der som sådan er pakket væk.

"Når vi hører vores kunder, så har vi ikke nogen opfattelse af, at markedet vokser. Vi mener, det skyldes, at vi har taget nogle markedsandele, qua at vi har nogle gode produkter og brands," fortæller Pauli Joensen.

Han forudsiger, at den positive udvikling vil fortsætte i år. Heller ikke her er det hverken krisens faste greb eller mulige tilbagegang, der skal være afgørende. I stedet kigger de indad hos Aurora Group Danmark A/S.

"Vi forventer en forbedring i 2012. Vi sætter vores lid til egne kræfter, så den fremgang, vi forventer at få i 2012, den sker ved egen kraft," fortæller Pauli Joensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere