Artikel top billede

Motus vokser lige op i Skyen

Storageforhandleren Motus klarede sig godt forrige år og markant bedre sidste år. En vigtig del af forklaringen er, at selskabet har taget cloud computing til sig.

Motus, som sælger storage og bygger cloud-løsninger, så sidste år sin omsætning vokse med mere end 60 procent. Vi spurgte direktør Ulrik Helio, hvad der ligger bag den kraftige vækst:

"Fremgangen bunder nok i, at vi har de rigtige kompetencer, som markedet og vores kunder har brug for. Og så er vi blevet teknisk endnu skarpere. Vi har blandt andet ansat eksperter til at bygge de her datacentermiljøer, som man bruger eksempelvis til at lave cloud-miljøer," siger Ulrik Helio, medstifter af og administrerende direktør for Motus.

Allerede for et år siden talte Motus om en
cloud-orienteret strategi og den begynder selskabet nu at kapitalisere på.

"Vi bygger interne cloud-løsninger for kunderne. Et eksempel kunne være en kunde med hovedkvarter i Danmark og kontorer i 12 lande rundt omkring. Med en cloud-løsning kan medarbejderne hente og arbejde med data fra datterselskaberne, uanset hvor de ligger," forklarer Ulrik Helio.

Når det gælder konkurrence inden for at bygge og tilbyde cloud-løsninger nævner Motus-direktøren CSC, KMD og NNIT som de hårdeste konkurrenter.

Bygger sin egen sky

Motus har også bygget sin egen cloud-løsning, hvor selskabet tager back up af kundernes infrastruktur. Et forretningsområde i vækst og med et stort fremtidigt potentiale ifølge Helio.

Hellerup-virksomheden har et meget tæt samarbejde med IBM og har de sidste tre år været været den største sælger i Skandinavien af IBM's high end storage-løsning N Series.

"På certificeringssiden arbejder vi på at holde os opdateret og har i øjeblikket omkring 40 high end certificeringer på IBM's produkter," siger Ulrik Helio.

Som noget nyt er Motus kommet med på SKI-aftalen og forventer også at tjene penge på det.

"Vi skal hjælpe det offentlige med at blive mere effektiv. Flere og flere kommuner og regioner ønsker at lave noget, der ligner cloud-løsninger, så de kan samle deres data, og tilgå dem via en browser," siger Ulrik Helio.

Han forventer, at indeværende år ender med et "mindst lige så godt resultat som i 2011", og firmaet budgetterer med et resultat før skat på ni til ni en halv million kroner før skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere