Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Topchef: Derfor trækker jeg mig fra Columbus

Efter næsten 10 år som topchef trækker Steen Hagengaard sig med omgående virkning som topchef for Columbus. Se hans forklaring her.

Læs også: Ny topchef overtager ledelsen af Columbus Danmark.

Efter næsten 20 år i danske Columbus og de seneste godt 10 år som administrerende direktør trækker Steen Hagengaard sig fra posten.

"Jeg har i en del år spekuleret på, om tiden var ved at være moden til at prøve noget andet, og nu er tiden bare kommet, at jeg skal prøve noget nyt," siger Steen Hagengaard til Computerworld.

Han fortæller, at han og Columbus-koncernens øverste ledelse i et stykke tid har drøftet, om der var muligheder internt i Columbus-koncernen, som han kunne være fristet af.

Men uden held.

"Den type job, som kunne passe til mig i koncernen, bliver jo ikke bare ledige, fordi jeg lige får lyst til at prøve noget andet, så jeg mener, at det i dag er det bedste for både mig og Columbus, at jeg nu siger farvel," siger han.

Ny direktør

Columbus har i stedet for Steen Hagengaard ansat Niels Stenfeldt, som kommer fra en stilling som administrerende direktør i Evenex. Det kan du læse mere om her.

"Columbus har jo udgjort en stor del af mit liv gennem årene, og det er en meget spændende virksomhed, som jeg håber, at jeg kan forlade uden at skabe alt for meget uro," siger Steen Hagengaard.

Da Steen Hagengaard begyndte i Columbus som konsulent for snart 20 år siden, var der kun omkring 10 ansatte i selskabet.

I dag er der omkring 250 ansatte og selskabet omsætter for omkring 300 millioner kroner om året.

Ikke nyt job på hånden

Steen Hagengaard har endnu ikke et nyt job på hånden, men vil tage fremtiden stille og roligt fra sit hjem i Silkeborg.

"Jeg er meget afklaret med, at det skulle være nu, og nu må jeg jo i gang med mit netværk og se, hvad der dukker op," siger han.

Han forestiller sig, at et fremtidigt job kan være inden for samme snit som jobbet som topchef i Columbus.

"Måske ikke i præcist samme snævre område, men jeg tænker nok noget i samme stil - altså inden for projektorienteret virksomhed, hvor jeg har noget at bidrage med. Og måske også it," siger han.

Læs også:

Ny topchef overtager ledelsen af Columbus Danmark.

Nedtur for Columbus IT - taber millioner af kroner.

Columbus fejler med plan for højere aktiekurs.

Ny koncernchef i Columbus IT: Her er min plan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere