Artikel top billede

Her er Googles hemmelige WiFi-hacker

Hvem er den mystiske Google-udvikler, som sendte Street View-bilerne på spiontogt? Nu har hans identitet afsløret.

Én enkelt mand er ansvarlig for, at Googles Street View-biler har samlet data fra åbne trådløse netværk i Danmark og mange andre lande. Det fremgår af den fulde version af rapporten fra den amerikanske Federal Communications Commission, som slap ud i denne uge.

Denne ukendte Google-udvikler - hans navn er fjernet fra rapporten - har på egen hånd skrevet den kode, som sørgede for den dataindsamling der skaffede Google en rekordbøde i Frankrig på 750.000 kr.

Google har gjort alt for at beskytte hans identitet, men nu kan New York Times alligevel afsløre hans navn og personlige detaljer.

En tidligere efterforsker for anklagemyndigheden, som har været involveret i en anden sag om Street View, fortæller at der er tale om programmøren Marius Milner, som er ekspert i Wi-Fi teknologi.

På sin LinkedIn-side kalder Milner sig selv for "hacker" og praler med, at han ved "mere end jeg ønsker om Wi-Fi".

Avisen har opsøgt Milner på hans hjemadresse, men han har afvist at kommentere oplysningerne og henvist til sin advokat, som heller ikke ville udtale sig.

Street View startede som en ambitiøs plan om at fotografere mange af verdens byer på gadeplan. Men Google-udvikleren gik et skridt videre og tilføjede kode, som sørgede for at opfange data fra ukrypterede trådløse netværk i årene mellem 2007 og 2010.

Programmøren hævder, at han har informeret flere kolleger om koden og rundsendt et dokument internt hos Google, der beskriver datahøsten. Men Google holder fast i, at ansvaret ligger alene hos medarbejderen.

Ifølge LinkedIn-profilen har Milner tidligere arbejdet hos Lucent Technologies og Avaya, og han står bag wardriving-programmet NetStumbler til Windows.

Wardriving handler netop om at køre rundt for at finde sårbare trådløse netværk. Så er det måske ikke helt overraskende, at Milner fik opgaven med at skrive kode til at lokalisere trådløse hotspots fra Street View-bilerne. Han skrev koden som en del af de 20 pct. af arbejdstiden, hvor Google-udviklere har lov til at arbejde på deres egne projekter.

Google er ikke de eneste, som samler data om trådløse hotspots for at hjælpe med lokalisering af brugerne. Både Apple og firmaet Skyhook gør det samme, og Skyhook har ligefrem sagsøgt Google, fordi man mener at søgegiganten har presset smartphone-producenter til at droppe firmaets teknologi.

Men rapporten viser altså, at Milners software samler langt flere data fra de trådløse netværk end det, der er nødvendig til lokaliserings-formål - og mere end det, som Google selv har været klar over. I 2010 måtte Google hyre et eksternt firma for at afdække, hvordan Milners gstumbler-software fungerer.

Ifølge New York Times er sagen symptomatisk for Google, hvor udviklerne har en meget høj status og nærmest regerer som konger over deres egne projekter. I deres tankegang handler det om at samle så mange data som muligt - man kan altid filtrere bagefter og smide det overflødige væk.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen