Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Her er Googles hemmelige WiFi-hacker

Hvem er den mystiske Google-udvikler, som sendte Street View-bilerne på spiontogt? Nu har hans identitet afsløret.

Én enkelt mand er ansvarlig for, at Googles Street View-biler har samlet data fra åbne trådløse netværk i Danmark og mange andre lande. Det fremgår af den fulde version af rapporten fra den amerikanske Federal Communications Commission, som slap ud i denne uge.

Denne ukendte Google-udvikler - hans navn er fjernet fra rapporten - har på egen hånd skrevet den kode, som sørgede for den dataindsamling der skaffede Google en rekordbøde i Frankrig på 750.000 kr.

Google har gjort alt for at beskytte hans identitet, men nu kan New York Times alligevel afsløre hans navn og personlige detaljer.

En tidligere efterforsker for anklagemyndigheden, som har været involveret i en anden sag om Street View, fortæller at der er tale om programmøren Marius Milner, som er ekspert i Wi-Fi teknologi.

På sin LinkedIn-side kalder Milner sig selv for "hacker" og praler med, at han ved "mere end jeg ønsker om Wi-Fi".

Avisen har opsøgt Milner på hans hjemadresse, men han har afvist at kommentere oplysningerne og henvist til sin advokat, som heller ikke ville udtale sig.

Street View startede som en ambitiøs plan om at fotografere mange af verdens byer på gadeplan. Men Google-udvikleren gik et skridt videre og tilføjede kode, som sørgede for at opfange data fra ukrypterede trådløse netværk i årene mellem 2007 og 2010.

Programmøren hævder, at han har informeret flere kolleger om koden og rundsendt et dokument internt hos Google, der beskriver datahøsten. Men Google holder fast i, at ansvaret ligger alene hos medarbejderen.

Ifølge LinkedIn-profilen har Milner tidligere arbejdet hos Lucent Technologies og Avaya, og han står bag wardriving-programmet NetStumbler til Windows.

Wardriving handler netop om at køre rundt for at finde sårbare trådløse netværk. Så er det måske ikke helt overraskende, at Milner fik opgaven med at skrive kode til at lokalisere trådløse hotspots fra Street View-bilerne. Han skrev koden som en del af de 20 pct. af arbejdstiden, hvor Google-udviklere har lov til at arbejde på deres egne projekter.

Google er ikke de eneste, som samler data om trådløse hotspots for at hjælpe med lokalisering af brugerne. Både Apple og firmaet Skyhook gør det samme, og Skyhook har ligefrem sagsøgt Google, fordi man mener at søgegiganten har presset smartphone-producenter til at droppe firmaets teknologi.

Men rapporten viser altså, at Milners software samler langt flere data fra de trådløse netværk end det, der er nødvendig til lokaliserings-formål - og mere end det, som Google selv har været klar over. I 2010 måtte Google hyre et eksternt firma for at afdække, hvordan Milners gstumbler-software fungerer.

Ifølge New York Times er sagen symptomatisk for Google, hvor udviklerne har en meget høj status og nærmest regerer som konger over deres egne projekter. I deres tankegang handler det om at samle så mange data som muligt - man kan altid filtrere bagefter og smide det overflødige væk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere