Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Windows Live er død

Microsoft dropper nu Windows Live-navnet og forsøger at rydde op i sine cloud-tjenester.

Nu bliver det lidt lettere at finde rundt i Microsofts mange cloud-tjenester til Windows og Windows Phone. I sin Building Windows 8-blog fortæller Microsofts Steven Sinofsky om den nye cloud-strategi. En af de mest markante ændringer er, at Windows Live-navnet forsvinder helt.

Det bliver erstattet af noget, der kaldes for "Microsoft account". Det kan både bruges til at logge på Microsofts egne tjenester og tredjeparts-tjenester som Twitter og Facebook.

Microsoft account erstatter det gamle Windows Live ID og Passport. Når det gælder e-mail bliver Windows Live Mail erstattet af en applikation, som blot hedder Mail, og dette navn bruges både under Windows 8 og Windows Phone.

FolderShare, Live Mesh og Windows Live Mesh erstattes af Microsofts online-lagertjeneste SkyDrive, og Windows Calendar skal fremover blot hedde Calendar. Windows Contacts omdøbes også og går fremover under navnet People, mens MSN Messenger bliver til Messaging applikationen.

Live Photo Gallery får også et nyt og kortere navn, nemlig Photos.

Microsoft kalder nu sine forskellige cloud-tjenester for "apps" og bruger altså de samme navne under Windows 8 og Windows Phone.

Steven Sinofsky erkender i sin blog, at man har skabt forvirring hos brugerne med sin brug af Windows Live-navnet, og de gamle tjenester var udviklet til versioner af Windows, som ikke var forberedt til skyen.

Derfor er der brug for at starte på en frisk, mener Microsoft, og et centralt element er den nye login-tjeneste "Microsoft account", hvor man kan bruge den samme konto til at logge sig på sin pc, Xbox Live, Zune og Windows 8 app store.

Det betyder også at data i kalenderen, mail, kontakter og beskeder automatisk bliver synkroniseret på tværs af alle enheder, hvor man benytter den samme Microsoft-konto.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.