Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Hvert fjerde danske netværk er klar til IPv6

Norge er det land i verden, der er bedst forberedt til IPv6. Danmark klarer sig ikke helt så godt.

En måned inden den globale IPv6 Launch Day har den europæiske organisation RIPE udgivet en liste med de 20 lande i verden, hvor den største procentdel af netværkene er i stand til at håndtere IPv6-trafik. Det skriver BBC.

Norge ligger i spidsen som nr. 1. Her er det 49,3 pct. af alle netværk, som er klar til IPv6. Holland kommer på andenpladsen med 43,8 pct., mens Malaysia ligger som nr. 3 med 37,1 pct.

For at finde Danmark skal man langt ned på listen. I Danmark er det 27,7 pct. af alle netværk, der er klar til IPv6, og det rækker kun til en 12. plads.

Hverken Kina eller USA - de lande, hvor antallet af internet-brugere er størst - er med på listen. Så det tyder på, at der stadig er lang vej igen. I Asien er man allerede løbet tør for IPv4-adresser og her er man også kommet længst med at opgradere til IPv6, mens de europæiske IPv4-adresser først slipper op senere i år.

Prøvekørsel for IPv6

I juni sidste år blev der afholdt en World IPv6 Day, hvor mange internet-udbydere og store netgiganter som Google, Facebook og Yahoo lavede en prøvekørsel med IPv6. I år vil Internet Society afholde World IPv6 Launch Day den 6. juni. På denne dag skal internet-udbydere, leverandører af netværksudstyr og webfirmaer permanent aktivere IPv6 i deres systemer og produkter.

I dag er det stadig kun en forsvindende lille del af trafikken på nettet, der bruger IPv6 - selvom man er ved at løbe tør for adresser under IPv4. Den gamle protokol understøtter ellers fire milliarder mulige adresser, og det lyder som meget, men det er slet ikke nok. I IPv6 er antallet af tilgængelige IP-adresser øget fra 4 milliarder til over 340 billion billion billion. Så man løber ikke tør for adresser igen lige med det samme.

I gamle dage havde man blot én IP-adresse til hver computer. Men i dag er det ikke kun pc'er, der skal have IP-adresser, men også smartphones, spilkonsoller, tavlecomputere, biler, industrimaskiner og milliarder af andre enheder med indbygget elektronik.

De sidste store adresseblokke med IPv4 blev da også fordelt tidligere sidste år - og der advares om, at det kan blive svært at få resten af verden på nettet hvis man ikke snart skifter til IPv6.

Indtil videre har internet-udbyderne AT&T, Comcast, Free Telecom, Internode, KDDI, Time Warner Cable og XS4all forpligtet sig til at deltage i World IPv6 Launch Day. Cisco og D-Link lover også at deres routere til private brugere vil understøtte IPv6 fra denne dato.

Desuden har Google, Facebook, Microsoft Bing og Yahoo lovet at aktivere IPv6 permanent på deres websider. Akamai og Limelight vil aktivere IPv6 i hele deres netværk.

Her er hele listen med de 20 lande som er kommet længst med at opgradere deres netværk til IPv6:

 •     Norge - 49,3%
 •     Holland - 43,8%
 •     Malaysia - 37,1%
 •     Japan - 32,5%
 •     Sverige - 31,9%
 •     Tyskland 30,9%
 •     New Zealand - 29,7%
 •     Belgien - 29,2%
 •     Singapore - 29,1%
 •     Irland - 28,7%
 •     Finland - 28%
 •     Danmark - 27,7%
 •     Østrig - 27,3%
 •     Schweiz - 26,7%
 •     Portugal - 25,9%
 •     Frankrig - 22,3%
 •     Taiwan - 21,2%
 •     Slovenien - 21,1%
 •     Hong Kong 20,4%
 •     Sydafrika - 20%
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.