Artikel top billede

Tag røven på din iPhone-tyv og find din telefon igen

Se hvordan du undgår, at din iPhone-tyv deaktiverer Find My iPhone.

Når du bliver udsat for et røveri, hvor din iPhone eller iPad bliver stjålet, bør din sidste bekymring være at beskytte dine data.

Derfor kan du lige så godt gøre dit ypperste for at beskytte dem, før uheldet er ude.

Som du muligvis ved, tilbyder Apple den gratis app "Find My iPhone", der kan hjælpe dig med at finde frem til din telefon igen, når den er blevet stjålet.

Men desværre kan smarte forbrydere hurtigt finde ud af at slette app'en og deaktivere telefonens gps-funktion.

Det kan du dog heldigvis forhindre.

Lærte det på den hårde måde

Det lærte den engelske it-journalist Benjamin Cohen på den hårde måde.

sin blog på den britiske tv-station Channel 4 News' hjemmeside fortæller Cohen, at han den 1. maj 2012 var udsat for et gaderøveri i London, hvor en ung mand sætter en kniv for halsen på ham og tvinger ham til at udlevere sin iPhone.

Da politiet efterfølgende dukker op, er de udstyret med en iPad, der har Find My iPhone installeret. Med iPad'en vil politiet forsøge at lokalisere røveren, mens de kører rundt i området i deres bil.

Det viser sig dog desværre, at det ikke kan lade sig, fordi gaderøveren allerede har deaktiveret Find My iPhone. 

Men på sin blog giver Benjamin Cohen en hurtig guide til, hvordan du kan undgå at stå i samme situation.

Du kan nemlig gøre det næsten umuligt at slå gps-funktionen fra og slette Find My iPhone-app'en - og dermed gøre livet en anelse mere besværligt for røveren.

Læs på næste side, hvordan du gør det.

Sådan gør du...

For det første skal du naturligvis have installeret Find My iPhone på din telefon.

Herudover bør du også have en pinkode-lås på din telefon, der automatisk slår til, når din telefon ikke har været i brug i et stykke tid. 

denne artikel kan du læse, hvordan du slår pinkode-låsen til. 

Det er dog ikke nødvendigvis nogen hjælp med en pinkode-lås, hvis du ligesom Benjamin Cohen får stjålet din telefon, mens du er i gang med at bruge den. 

Derfor bør du også følge disse råd:

1) Gå ind i "Indstillinger" på din iPhone. 

2) Vælg menupunktet "Generelt". 


3) Tryk på menupunktet "Begrænsninger" og slå funktionen "Begrænsninger" til. 
 

4) Når du har gjort det, skal du (hvis du ikke allerede har gjort det), vælge en adgangskode til Begrænsnings-funktionen. Det er bedst at vælge en anden kode end den, du bruger til at låse din telefon op med. 


5) Gå ned til overskriften "Tillad ændringer". Her trykker du på "lokalitet".

6) Under "lokalitet" vælger du ""Tillad ikke ændringer". Når du har gjort det, kan en eventuel røver ikke slå gps-funktionen fra på din telefon uden at kende din pinkode.


7) Nu skal du gå tilbage til menuen "begrænsninger" og vælge menupunktet "konti". 


8) Under "konti" vælger du også "tillad ikke ændringer." Når du har gjort det, kan en røver ikke slå forbindelsen til Find My iPhone eller iCloud fra på din telefon. 


9) Nu går du tilbage til menuen "begrænsninger" for sidste gang.

10) Under overskriften "tillad" slår du funktionen "programsletning" fra. 

Skift dit Facebook-password

Hvis du får din telefon stjålet, råder Benjamin Cohen dig desuden til hurtigst muligt at få ændret dit password til din mail samt til Facebook, Twitter og andre sociale medier. Ellers kan du risikere, at røveren får adgang til en lang række personlige informationer.

Derudover kan det også være en god idé at password-beskytte billederne på din iPhone. I denne artikel kan du læse, hvordan du gør det.

Læs også:
 
Sådan finder du din stjålne computer igen

Undgå at ungerne ribber kreditkortet på din iPad
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere