Artikel top billede

Microsoft reagerer på Greenpeace-kritik

Nu lover Microsoft at hele virksomheden skal være co2-neutral.

I sidste måned kom Greenpeace med en rapport som kritiserer Microsoft, Apple og andre cloud-udbydere for at bruge "snavset" strøm. En stor del af energien til verdens datacentre kommer fra kul- eller atomkraftværker. Så hjælper det heller ikke at placere solpaneler på taget - de kan slet ikke levere nok strøm til at holde serverne kørende.

Nu kommer Microsoft så med et nyt initiativ, hvor virksomheden skal gøres co2-neutral. Det bliver beskrevet i Microsofts officielle blog. Det er både Microsofts kontorer og datacenter, som fremover skal køre co2-neutralt. De enkelte Microsoft-afdelinger skal føre regnskab og betale for deres co2-udledning og antallet af forretningsrejser skal reduceres med Microsofts egen software.

Besparelserne skal samles i en fond, der skal bruges til udvikling af nye bæredygtige energikilder.

Men Microsoft er ikke den første it-gigant, der forsøger at skærpe sin miljøprofil. Google har været co2-neutral siden 2007 - hvis man skal tro selskabets egne oplysninger - og Facebook og Apple har investeret i grønne datacentre. Greenpeace mener alligevel, at de ikke har gjort nok.

Microsoft beskriver sit nye initiativ i et whitepaper og håber at det kan fungere som eksempel for andre virksomheder.

"Vi erkender at vi ikke er det første selskab, der forpligter sig til co2-neutralitet, men vi håber at vores beslutning kan få både små og store virksomheder til at se på hvordan de kan tackle denne vigtige problemstilling," skriver Microsofts chief operation officer Kevin Turner i bloggen.

Generelt mener Greenpeace, at der er et stort potentiale for grøn energi i skyen - men det kræver at cloud-udbyderne gør en aktiv indsats. Facebook har fået ros for sit kommende datacenter i det kolde svenske Luleå, der udelukkende skal drives med bæredygtig energi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere