Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Sådan undgår du at dit dataforbrug går amok

Se her, hvordan du kan få overblik over, hvor meget data din mobil bruger.

I dag er der inkluderet mindst en gigabyte data i de fleste telefonabonnementer.

Men efter at det er blevet muligt at bruge vores telefoner som trådløse hotspots, kan et data-abonnement alligevel hurtigt få ben at gå på.

Derfor kan det være en god idé at holde øje med, hvor meget data du går og bruger i løbet af en dag.

Til både iPhone- og Android-telefoner findes der en del apps, som kan holde tjek på dit forbrug for dig. 

Har tjek på Wi-Fi og mobil-data

Her på redaktionen har vi gode erfaringer med den gratis iPhone-app DataMan, der både kan holde tjek på dit mobile dataforbrug, og hvor meget du henter via din Wi-Fi-forbindelse.

App'en kan også advare dig, når du nærmer dig grænsen for, hvor meget data du må bruge på dit abonnement. Det kræver blot, at du forinden har indtastet, hvor mange gigabyte data der er inkluderet i dit abonnement.

DataMan findes også i en pro-version, der koster 12 kroner. Her kan du blandt andet via gps få geotagget dit databrug, så du på et kort kan se, hvilke steder du har brugt data.

Pro-versionen giver dig også mulighed for at se, hvor meget data de enkelte apps på din telefon bruger, så du på den måde kan få luget ud blandt de mest forslugne apps.

Her er to data-apps til Android

Genialt i udlandet

Vi forestiller os, at det især kan være en fordel at have en app som DataMan, hvis du er i udlandet, og det er nødvendigt for dig at bruge data, men samtidig vil være sikker på, at du på grund af de høje roamingafgifter kun bruger et minimum af data.

Men på en iPhone eller iPad kan du dog også holde øje med dit forbrug uden at bruge en dedikeret app.

Din iPhone og iPad har nemlig et menupunkt, der giver dig et overblik over dit dataforbrug.

Det finder du ved at gå ind i indstillings-menuen på din enhed og herefter vælge punkterne "generelt", "brug" og "mobilbrug". 

Her kan du se, hvor meget mobildata (Wi-Fi er ikke inkluderet), der er blevet brugt i hele din telefons levetid. Men hvis du eksempelvis ønsker at have et overblik fra dag til dag, kan du blot vælge at nulstille statistikken dagligt. 

Android-apps

Der findes naturligvis også Android-apps, der kan holde styr på dit dataforbrug. Eksempelvis de to gratis apps Netcounter og 3G Watchdog

Sidstnævnte app findes også i en pro-version, hvor du blandt andet kan eksportere din data og finindstille app'en, så den passer til, hvordan dit teleabonnement er skruet sammen. 

Læs også:

Fem apps som du skal have med på forretningsrejsen

Her er en gratis gps-app til din smartphone
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.