"SEO-bøller skal i fængsel"

Amerikansk hjemmeside bliver Google-kanøflet af konkurrenter. Nu lover direktøren dusør for at finde de personer, som han sammenligner med bankrøvere.

Firmaet LogoGarden åbnede sidste år, og alt var fryd og gammen. Onlinefirmaet, der tilbyder billige logoer, fik flere kunder og steg i graderne hos Google. Fra en placering langt nede i hierarkiet til en placering blandt de allerførste, når kunderne søgte efter "logo".

Men fra den ene dag til den anden mistede LogoGarden sin lukrative placering og dumpede til en placering på side otte.

LogoGarden er blevet udsat for Google-bowling.

Det mener direktør John Williams, der har skrevet et harmdirrende indlæg om forløbet. Klare beviser for påstanden har han dog ikke.

Google-bowling er et andet ord for negativ google-optimering.

Manøvren går ud på at linke til sine konkurrenter på en måde, der er så indlysende i strid med Googles regler, at konkurrenterne straffes af Google. Ofrene bliver så at sige sendt til tælling som keglerne i et spil bowling.


Det skal straffes som bedrageri
Det er kritisk for en onlinevirksomhed at kunne blive fundet højt oppe i Googles resultater. Derfor er LogoGardens direktør vred på de drillepinde eller konkurrenter, der får firmaet til at se dårlig ud i Googles optik.

"Som samfund bliver vi nødt til at gøre Google Bowling lige så uacceptabelt som bedrageri og bevæbnet røveri. I USA er det allerede ulovligt at skade mennesker og andres ejendom bevidst. De love skal strammes. I min optik skal SEO-kriminelle bag tremmer og afsone hårde straffe," mener John Williams.

Han er rasende på de "SEO-bøller", der har lavet en strike på LogoGarden. Derfor vil han give 60.000 kroner til folk, der kan finde synderne. De er nemlig svære at spotte, da Google-bowling i bund og grund handler om, at der linkes fra tusinder af sider.


Selv ude om det
Der er dog en side af historien, som John Williams ikke taler meget om.

Det nystartede firma har skaffet sig mange fjender siden opstarten sidste år.

Mange designere har anklaget LogoGarden for at stjæle og kopiere de logoer, som firmaet sælger billigt. LogoGarden har for eksempel hapset det kendte WWF-logo med den sort/hvis panda. Og en anden amerikansk designer har lavet en længere detaljeret gennemgang af de logoer, som LogoGarden har stjålet eller ladet sig inspireret af.

Derfor er det nærliggende at tro, at det er vrede konkurrenter og grafikere, der straffede LogoGarden med Google Bowling. En anden mulighed er, at LogoGarden er blevet ramt af Googles hårdtslående pingvin. Den seneste opdatering der skal straffe hårdt optimerede sider.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.