Artikel top billede

Microsoft laver interaktive tv-reklamer med Kinect

I næste måned er Microsoft klar med de første Kinect-styrede reklamer.

Sidste år kunne ComON fortælle at Microsoft vil bruge Kinect som annonceværktøj og dermed give brugerne mulighed for at interagere med reklamerne på helt nye måder. Nu er Microsoft langt om længe klar med sit nye koncept, der kaldes for NUads. De første interaktive reklamer kommer i næste måned, fortæller Microsoft til CNET.

"Forestil dig, at du ser nogle fantastiske tv-reklamer under Super Bowl. Du siger noget i retning af "Xbox del" og den sørger automatisk for at dele det, på Facebook eller Twitter. Annoncørerne er meget imponerede," sagde Microsofts Lyn Watts på Privacy Identity Innovation konferencen i denne uge.

Men han indrømmer også at det nu er muligt at "gøre nogle ting som ikke nødvendigvis er det rigtige at gøre". Kinect-mikrofonen kan optage lyd i stuen og sende det tilbage til annoncørerne. Kameraet kan genkende ansigter og sende video tilbage.  

"Hvor mange opholder sig i stuen? Hvordan reagerer de på reklamen? Kan vi observere deres reaktion, og hvis vi kan, har vi så mulighed for at vise en anden reklame, eller den samme reklame, baseret på deres reaktion?" spørger Lyn Watts.

Han mener at Kinect-udviklerne bør tænke grundigt over mulige privacy-problemer og sørge for, at brugerne er klar over hvilke data der indsamles og bruges.

Et eksempel er Razorfish, der har udviklet en KinectShop hvor man kan prøve forskellige virtuelle beklædningsgenstande. Men hvad nu, hvis forhandleren gemmer disse data og bruger ansigtsgenkendelse til at identificere brugeren, når man træder ind i den fysiske forretning?

"Den siger, 'Jane, velkommen tilbage, vi har ikke set dig i nogle uger, du godeste, du har tabt dig fem kilo? Og nu er du størrelse seks?" siger Watts.

Microsoft understreger selv, at man ikke bruger Kinect-data til  at levere målrettede annoncer. Men det gælder ikke nødvendigvis for de mange tredjeparts-udviklere, der skaber applikationer med Kinect.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere