Artikel top billede

Nu kommer fleksible displays

Samsung er klar med et fleksibelt OLED-display til smartphones, men den første generation af produkter kan være skuffende.

Inden udgangen af 2012 kommer de første produkter med fleksible OLED-displays. Det skriver Wired, som samtidig lægger en dæmper på forventningerne. Forestillingen om, at man kan bøje og vride sin telefon, holder nok ikke, og det er heller ikke sikkert at der kommer en iPhone fra Apple med et fleksibelt display foreløbig.

Det skulle dog være sikkert, at koreanske Samsung er klar til masseproduktion af de fleksible displays i årets anden halvdel, og selskabet fortæller til Korea Times, at man allerede har modtaget store ordrer på det nye skærmpanel.

Foruden materialets fleksibilitet er fordelen også, at det er meget stærkt, holdbart og energibesparende.

Det første produkt kan være en smartphone med en lettere kurvet skærm. Der kan gå nogle år, inden man er klar med en smartphone eller tablet der faktisk kan bøjes eller rulles sammen som en avis.

Det handler ikke kun om displayet, men også om de komponenter, der er inde i den mobile enhed - og som ikke nødvendigvis tåler at blive bøjet.

Der findes allerede telefoner som Nokia Lumia 800 med en kurvet front, men her er det glasset - og ikke selve displayet - der er kurvet.

Ifølge Korea Times forventer Samsung at man er i stand til at producere 960.000 fleksible OLED-displays på sin fabrik i koreanske Tangjeong inden årets udgang. Det lyder imponerende, men det er alt for lidt, hvis skærmen f.eks. skal bruges i en ny iPhone.

Apple er dog den største kunde hos Samsung og købte alene sidste år for 8 mia. dollar skærmpaneler og komponenter, og det ventes at stige til 11 mia. dollar i år.

Samtidig er Samsung også en af de største konkurrenter med sine smartphones og tavlecomputere, og de to selskaber har udkæmpet en hård kamp ved domstolene - trods deres tætte partnerskab.

Samsung vil ikke selv fortælle noget om de kommende produkter men fleksible displays, men understreger at man har store forventninger til OLED-teknologien.

"OLED vil erstatte LCD som de primære displays til mobiltelefoner fra omkring 2015 fordi skærmene er tyndere og lysere. Samsung har investeret massivt i OLED-relaterede teknologier og vil fortsætte med at gøre det," siger Samsung-topchef Kwon Oh-hyun.

Den koreanske ærkerival LG udvikler også fleksible displays, og de skal i første omgang bruges i firmaets egne produkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere