Artikel top billede

Her er Microsofts sociale netværk

Nu kan alle prøve Microsofts nye sociale netværk So.cl.

Microsoft har uden den store opmærksomhed lanceret sit sociale netværk So.cl (udtales "social"). Projektet blev startet sidste år og det var i begyndelsen forbeholdt studerende på nogle få amerikanske universiteter.

Nu kan alle melde sig til So.cl, men det bliver stadig betegnet som et eksperiment. Der er således ikke tale om en direkte konkurrent til Facebook - i hvert fald ikke endnu.

Men Facebook startede på samme måde. Det blev lanceret på Harvard-universitetet og først senere blev det tilgængeligt for en bredere målgruppe.

So.cl skal hjælpe studerende med at kommunikere og udveksle informationer.

For at bruge tjenesten skal man have en Facebook- eller Windows Live-konto.

De grundlæggende funktioner er de samme, som kendes fra andre sociale netværk. Man kan dele statusopdateringer med tekst, billeder og video, oprette grupper og finde andre studerende med lignende interesser. Men brugerfladen skulle være mere simpel end andre tjenester.

Microsofts egen søgemaskine Bing spiller en central rolle på So.cl. Alle posteringer på So.cl bliver også tilgængelige gennem Bing - medmindre man har markeret, at de skal være private.

So.cl startede som et forsøg på at forbedre søgemaskinen, men skiftede senere fokus og handler nu om, hvordan man finde nye samarbejdsformer og nye måder at dele sine kontakter på.

En af de unikke funktioner på So.cl er de såkaldte "video parties", hvor man kan samle videoer om et bestemt emne og dele dem med vennerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere