Artikel top billede

Her er Nvidias opskrift på en billig og hurtig tablet

Nvidia har præsenteret et design-koncept til en meget billig tavlecomputer med Android og Tegra 3-processor.

Kai er navnet på den nye reference-platform fra Nvidia, som blev præsenteret på selskabets årlige investor-møde i denne uge. Nvidia har ikke planer om at fremstille sine egne tavlecomputere, men selskabet er klar med en grydeklar opskrift på, hvordan man kan bygge en Android-tablet med quad-core Tegra 3-processor til blot 199 dollar, skriver Wired.

Det samme koncept kendes fra grafikkort-markedet, hvor Nvidia også udvikler reference-grafikkort og så overlader det til sine partnere at fremstille de færdige produkter med Nvidia-GPU'er. Nu vil Nvidia overføre dette til mobil-området.

De første Kai-baserede produkter skulle allerede være på vej, men Nvidia vil ikke fortælle hvem der skal producere dem.

Nvidia har tidligere vist en 7-tommers Asus-tablet kaldet MeMo 370T med Tegra 3-processor, men der er stadig ikke nogen dato for, hvornår den kommer på markedet.

I sin præsentation af Kai henviste Nvidia direkte til Kindle Fire fra Amazon. Den er meget billig, men ydelsen er skuffende, mener Nvidia.

Kai skal køre med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), den seneste version af det mobile operativsystem.

Nvidia har også planer om at udnytte den kommende Windows RT platform. Det er ARM-udgaven af Windows 8.

"Det mest spændende mulighed for os er det store opbrud i pc-verden, som betyder at det er slut med Windows og Intel-monopolet. Evnen til at køre Windows på ARM er en meget stor mulighed for Nvidia," sagde vice president Rob Csonger.

Men en tavlecomputer med Windows RT kommer nok til at koste mere end 199 dollar. Det forlyder at producenterne skal betale helt op til 100 dollar i licens til Microsoft for hver enhed.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere