Artikel top billede

Her er Nvidias opskrift på en billig og hurtig tablet

Nvidia har præsenteret et design-koncept til en meget billig tavlecomputer med Android og Tegra 3-processor.

Kai er navnet på den nye reference-platform fra Nvidia, som blev præsenteret på selskabets årlige investor-møde i denne uge. Nvidia har ikke planer om at fremstille sine egne tavlecomputere, men selskabet er klar med en grydeklar opskrift på, hvordan man kan bygge en Android-tablet med quad-core Tegra 3-processor til blot 199 dollar, skriver Wired.

Det samme koncept kendes fra grafikkort-markedet, hvor Nvidia også udvikler reference-grafikkort og så overlader det til sine partnere at fremstille de færdige produkter med Nvidia-GPU'er. Nu vil Nvidia overføre dette til mobil-området.

De første Kai-baserede produkter skulle allerede være på vej, men Nvidia vil ikke fortælle hvem der skal producere dem.

Nvidia har tidligere vist en 7-tommers Asus-tablet kaldet MeMo 370T med Tegra 3-processor, men der er stadig ikke nogen dato for, hvornår den kommer på markedet.

I sin præsentation af Kai henviste Nvidia direkte til Kindle Fire fra Amazon. Den er meget billig, men ydelsen er skuffende, mener Nvidia.

Kai skal køre med Android 4.0 (Ice Cream Sandwich), den seneste version af det mobile operativsystem.

Nvidia har også planer om at udnytte den kommende Windows RT platform. Det er ARM-udgaven af Windows 8.

"Det mest spændende mulighed for os er det store opbrud i pc-verden, som betyder at det er slut med Windows og Intel-monopolet. Evnen til at køre Windows på ARM er en meget stor mulighed for Nvidia," sagde vice president Rob Csonger.

Men en tavlecomputer med Windows RT kommer nok til at koste mere end 199 dollar. Det forlyder at producenterne skal betale helt op til 100 dollar i licens til Microsoft for hver enhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere