Artikel top billede

Kina runder en milliard mobiltelefon-brugere

Der er nu tre gange flere mobiltelefon-ejere i Kina end i USA.

Den kinesiske regering har meldt ud at landet nu har mere end en milliard mobiltelefon-brugere. Dermed ligger Kina nu i spidsen på verdensplan - i USA er der til sammenligning kun 330 millioner brugere.

I det første kvartal af 2012 er der aktiveret 43 millioner nye enheder og det er nok til at presse tallet op over den første milliard, skriver The Next Web.

De fleste mobiltelefoner er stadig forholdsvis simple og billige modeller - det, som man kan kalde "dumbphones" - men salget af smartphones stiger også. Især Android har haft en stærk vækst i Kina og sidder nu på 68 procent af smartphone-markedet.

Apple har også angiveligt fordoblet sin markedsandel til 16 procent i Kina, mens Microsoft, Nokia og andre gør klar til at gå efter det kinesiske marked.

De skal slås med lokale firmaer som Xiamo, der sælger sin egen relativt billige smartphone til 320 dollar, og den store søgegigant Baidu, der har udviklet sin egen cloud-baserede variant af Android kaldet Baidu Cloud.

Det skal bruges til billige smartphones som Foxconns kommende Changhong H5018, hvor prisen forventes at ligge under 150 dollar.

Væksten på det kinesiske mobil-marked har været meget højere end ventet. En kinesisk analytiker forudsagde i 2006, at der vil være en milliard mobiltelefon-brugere - i 2020. Men det gik altså noget hurtigere.

Verdens største internet-land

Det er ikke kun mobiltelefoner, der er i eksplosiv vækst i verdens folkerigeste land. Det er efterhånden længe siden Kina blev udråbt som verdens største internet-land. I januar blev det meldt ud, at antallet af internet-brugere i Kina har rundet 500 millioner. I 2010 var tallet på 457 millioner, og der er således tale om en stigning på 12 pct. Det anslås at 365 millioner bruger nettet på deres mobiltelefon.

Brugen af mobile platforme til at gå på nettet er steget med 66,2 procent i løbet af et år i Kina.

Der er dobbelt så mange internet-brugere i Kina end i USA, hvor tallet er 250 millioner. Men i USA er det fire ud af fem borgere, der er på nettet - i Kina er det kun 40 procent.

De kinesiske brugere er fortsat afskåret fra store dele af nettet. Mange tjenester som Facebook, Youtube og Twitter er officielt blokeret i Kina. Den kinesiske internet-censur bliver ofte betegnet som den "store firewall". Den blokerer alle websider med uønsket politisk indhold, som f.eks. konflikten i Tibet eller protesterne på den Himmelske Freds Plads i 1989.

Kina har dog samtidig sine egne lokale alternativer til Google, Youtube og de andre udenlandske tjenester. Der er blandt andet de såkaldte "Weibo" mikroblogs, hvor indholdet er underlagt streng statscensur.

Nu er Kina også verdens største pc-marked. Den voksende velstand i Kina betyder også at flere og flere kinesere efterhånden har råd til at anskaffe en pc. Kina står nu for 22 procent af verdensmarkedet for computere - det er ét procentpoint mere end USA.

Kina overhalede USA som det største marked for biler allerede i 2009 - endnu et tegn på den voksende middelklasse i verdens folkerigeste nation.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.