Artikel top billede

Google er klar med nye cloud-computere

Google har lanceret en ny Chromebook og en stationær Chromebox.

Nu har Google officielt lanceret en ny udgave af sin bærbare computer Chromebook og desktop-modellen Chromebox, som ved en fejl blev sat til salg allerede i sidste uge. Den første Chromebook kom for et år siden og den har nu fået en hurtigere processor, som skulle betyde at hastigheden er tre gange højere end i den første model. Både Chromebook og Chromebox bliver fremstillet af Samsung.

Google fremhæver i sin blog, at den nye Chromebook starter på syv sekunder og vågner med det samme fra dvale-modus. Den har fået en ny brugerflade, der skal gøre det lettere at finde og starte apps. Begge computere bruger Googles eget cloudbaserede Chrome OS.

I bloggen er der ingen detaljer om hardwaren, men ifølge de oplysninger der slap ud i sidste uge er der tale om en Intel Celeron B840-processor (dual-core, HD3000-grafik) og 4 GB RAM i Chromebox til 330 dollar.

Brugeren må klare sig med 16 GB lagerplads på en SSD, men konceptet er jo også, at alt bliver lagret i skyen hos Google. Det er altså helt nødvendigt med en internet-forbindelse.

Der er seks USB-porte, DVI-I, to Displayport-udgange, Gigabit-Ethernet og Bluetooth 3.0 samt dual-band WLAN.

Den nye Chromebook Samsung S Series 5 550 har en 12,1 tommers skærm med 1.280 x 800 billedpunkter, den vejer 1,5 kilo og holder seks timer mellem opladninger. Den har en ny multitouch-trackpad, kortlæser og en Displayport-udgang. Prisen er omkring 450 dollar.

De automatiske opdateringer til Chrome OS skal sørge for at computeren bliver hurtigere med tiden - i modsætning til Windows, der er kendt for at blive langsommere.

Brugerens data bliver gemt i skyen og er så tilgængelige på alle netopkoblede enheder. Det skulle også give en meget høj sikkerhed - hvis man ellers stoler på skyen.

Det bliver også lettere at få i en Chromebook eller Chromebox. Google har udvidet antallet af partnere, der sælger computerne i en række lande. Danmark er dog indtil videre ikke med på listen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere