Artikel top billede

Dansk sundheds-it skal sælges i Silicon Valley

Et nyt dansk fremstød inden for sundheds-it indledes i USA.

I 2010 rejste en større dansk sundhedskaravene til Silicon Valley for at markedsføre danske it-løsninger til sundhedssektoren. Det bliver gentaget til efteråret med Health Caravan 2.0, som finder sted den 8. - 11. oktober i forbindelse med USA's største konference om sundheds-it, hvor flere danske repræsentanter også skal tale.

Mens amerikanske investeringer af risikovillig kapital generelt faldt med 18 procent sidste år, er investeringer i sundhedsteknologier steget med 300 procent.

"It løsninger, der for eksempel streamliner hospitals-logistik, digitaliserer patientjournaler og gør hjemmebehandling af patienter mulig er med til at optimere en sektor, der står overfor en kæmpe udfordring med en aldrende befolkning. Samtidig går den amerikanske regering nu ind og støtter sådanne tiltag i milliardklassen," siger Camilla Rygaard-Hjalsted, der er leder af Innovation Center Denmark i Silicon Valley.

Hun mener at sundheds-it er et af de områder, hvor både Danmark og Californien er med helt fremme.

"Det tætte digitale samarbejde vi har i Danmark mellem alle dele af sundhedssektoren, der hurtigt giver adgang til oplysninger, er for eksempel et af de områder, der høster stor anerkendelse her," siger hun.
 
I den første sundhedskaravene i 2010 var der omkring 120 deltagere og på forsknings-siden blev der kickstartet et samarbejde mellem Aalborg Universitet og University of California Berkeley. Her har man dannet Transatlantic Telehealth Research Network (TTRN) ved hjælp af et netværksstipendie.

Målet for det nye initiativ er blandt andet at øge eksportmulighederne for danske virksomheder og at etablere partnerskaber på tværs af Atlanten.

Karavanen kører ad tre forskellige spor for repræsentanter fra henholdsvis forskning, den offentlige sektor, og private virksomheder. Der er planlagt virksomhedsbesøg og møder med aktører fra tænketanke, hospitaler og universiteter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.