Artikel top billede

Free Software-guru fik stjålet sin computer

Det bliver Richard Stallmans sidste besøg i Argentina.

Richard Stallman, der er stifter af Free Software Foundation og manden bag GNU/Linux, har fået stjålet sin værdifulde bærbare computer på det statslige universitet i den argentinske hovedstad Buenos Aires.

Ifølge den spanske avis "El Mundo" var Stallman rejst til Argentina for at tale på universitetet og han blev overvældet af de mange spørgsmål fra tilhørerne efter sit foredrag. Først bagefter opdagede han, at den bærbare computer og andre værdigenstande var forsvundet.

Stallsmans Lemote-Yeelong-computer kører selvfølgelig udelukkende med fri software og den er nu væk sammen med alle de gemte dokument-arkiver.

Softwareguruen har også mistet sit pas, medicin og omkring 1.000 dollar.

Trods en opfordring på Twitter om at aflevere tyvegodset er computeren ikke dukket op endnu.

Stallman udtrykker sin bitterhed overfor avisen og erklærer, at det bliver hans sidste besøg i Argentina.

Han er kendt for sine kontante og nogle gange provokerende kommentarer. Han havde således følgende bemærkning til Steve Jobs' død: "Jeg er ikke glad for, at han er død, men jeg er glad for, at han er borte".

Det er ikke kun Apple, der står for skud. Stallman har også tidligere udtalt, at Googles Chrome OS er farlig og cloud-computing er "værre end dumhed".
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere