Artikel top billede

Her er de skøreste top-domæner

Der er mange sjove, overraskende og mærkelige top-domæner på den nye liste over TLD-ansøgninger fra ICANN.

I går kom domæne-organisationen ICANN med en liste over alle de domæne-ansøgninger til nye TLD'er (Top-Level Domains), der er modtaget i ansøgningsperioden tidligere i år. Listen bliver domineret af internet-giganter som Google, der har søgt om 101 top-domæner, og Amazon, der har afleveret 76 ansøgninger. Det er ikke billigt - det koster omkring en million kroner per ansøgning.

Der er mange sjove og mærkelige TLD'er blandt de næsten 2.000 domæner på listen. Google har blandt andet søgt om .fyi, .lol., .love, .dog, .mom og .goo. Der er 22 TLD'er, hvor Google og Amazon forsøger at sikre sig det samme navn. Det gælder blandt andet .app, .music og .wow.

Singapore's Changi Airport har brugt en million på at søge om .changiairport - som også er en af de længste TLD'er på listen. Discover Card vil fremover tiltrække nye kunder med .cashbackbonus.

En organisation, der kalder sig Pontifical Council for Social Communication, har søgt om .catholic, mens Demand Media forsøger at sikre sig militære navne som .airforce, .navy, .army og det underholdende .ninja.

CNET har gravet i listen og fundet flere sjove TLD'er, herunder .citadel, som fremover skal tilhøre Citadel Investment Group, .indians, hvor ansøgeren er Reliance Industries i Mumbai, og .mormon, som er indsendt af en advokat i Salt Lake City.

Så kan alle fantasy-fans glæde sig over, at vi kan snart besøge domænet .unicorn - men desværre er ansøgeren "bare" et it-firma kaldet Unicorn. Hvis du er frustreret over det, kan du jo altid give udtryk for det under det nye .wtf top-domæne.

Blandt de nye TLD'er er det .app, der er det mest eftertragtede med 13 ansøgere, fulgt af .home og .inc med henholdsvis 11 ansøgninger hver. Der er 10 ansøgere, som forsøger at få fat i .art. Disse TLD'er lander sandsynligvis i en åben auktion, hvor alle har mulighed for at byde på dem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere