Artikel top billede

Her er de skøreste top-domæner

Der er mange sjove, overraskende og mærkelige top-domæner på den nye liste over TLD-ansøgninger fra ICANN.

I går kom domæne-organisationen ICANN med en liste over alle de domæne-ansøgninger til nye TLD'er (Top-Level Domains), der er modtaget i ansøgningsperioden tidligere i år. Listen bliver domineret af internet-giganter som Google, der har søgt om 101 top-domæner, og Amazon, der har afleveret 76 ansøgninger. Det er ikke billigt - det koster omkring en million kroner per ansøgning.

Der er mange sjove og mærkelige TLD'er blandt de næsten 2.000 domæner på listen. Google har blandt andet søgt om .fyi, .lol., .love, .dog, .mom og .goo. Der er 22 TLD'er, hvor Google og Amazon forsøger at sikre sig det samme navn. Det gælder blandt andet .app, .music og .wow.

Singapore's Changi Airport har brugt en million på at søge om .changiairport - som også er en af de længste TLD'er på listen. Discover Card vil fremover tiltrække nye kunder med .cashbackbonus.

En organisation, der kalder sig Pontifical Council for Social Communication, har søgt om .catholic, mens Demand Media forsøger at sikre sig militære navne som .airforce, .navy, .army og det underholdende .ninja.

CNET har gravet i listen og fundet flere sjove TLD'er, herunder .citadel, som fremover skal tilhøre Citadel Investment Group, .indians, hvor ansøgeren er Reliance Industries i Mumbai, og .mormon, som er indsendt af en advokat i Salt Lake City.

Så kan alle fantasy-fans glæde sig over, at vi kan snart besøge domænet .unicorn - men desværre er ansøgeren "bare" et it-firma kaldet Unicorn. Hvis du er frustreret over det, kan du jo altid give udtryk for det under det nye .wtf top-domæne.

Blandt de nye TLD'er er det .app, der er det mest eftertragtede med 13 ansøgere, fulgt af .home og .inc med henholdsvis 11 ansøgninger hver. Der er 10 ansøgere, som forsøger at få fat i .art. Disse TLD'er lander sandsynligvis i en åben auktion, hvor alle har mulighed for at byde på dem.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere