Artikel top billede

AMD udvider processorer med ARM-kerner

Nu har AMD annonceret de første hybrid-processorer med ARM-teknologi.

Allerede i starten af året var der signaler om, at AMD snart vil bruge ARM-teknologien i sine processorer. I forbindelse med sin Fusion Developer Summit har AMD nu officielt annonceret de første APU-hybridprocessorer med ARM-kerner. Det handler dog ikke om, at ARM-kernerne skal overtage opgaver fra x86-platformen.

AMD fortæller, at man vil bruge ARM-teknologien til at skabe en såkaldt Trustzone - en teknologi, som ARM udviklede helt tilbage i 2004. Her kan man skabe et sikkert, isoleret miljø, hvor programmer kører i en beskyttet tilstand. Det kunne eksempelvis bruges til netbanking eller DRM-software (Digital Rights Management).

Fremtiden for AMD hedder SoC (Systems-on-a-Chip). Det er integrerede enheder med CPU, GPU og det, som AMD kalder for "3rd Party IP" - altså teknologi fra andre firmaer.  

AMD kalder dette koncept for Heterogeneous System Architecture eller forkortet HSA. Firmaet har allerede integreret CPU'er (hovedprocessoren) og GPU (grafikprocessoren) i det, der kaldes for en APU. Fremtiden hedder altså HSA. Her kan man integrere fremmede komponenter - som f.eks. ARM-kerner.

Den nye AMD-teknologichef Mark Papermaster kommer fra Apple, hvor man også bruger ARM-teknologi i sin iPhone og iPad.

Han fortalte i et interview med Wired tidligere i år, at fremtidens processorer fra AMD får en modulær opbygning, hvor kunderne - altså f.eks. smartphone-producenter - selv kan vælge, hvilke moduler de ønsker at bruge. Det kan f.eks. være ARM-kerner og en GPU fra en helt anden producent.

AMD satser altså på at sælge en samlet chip-pakke - kunden kan selv vælge, hvad der skal være i pakken. Fra næste år vil AMD være klar med denne Lego-lignende model.

De første AMD-processorer med Trustzone skulle være klar i slutningen af 2013, og flere modeller kommer i 2014.

Både AMD og ARM er gået med i den nystiftede HSA Foundation, hvor SoC-producenter som Imagination Technologies, Texas Instruments og MediaTek også er blandt stifterne.

Som ComON kunne fortælle i sidste uge, skal Intel nu også fremstille ARM-chips. Det kommende Windows 8 kører også på ARM, og denne platform, som allerede dominerer på smartphones og tablets, bliver spået en stor fremtid.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere