USA erobrer supercomputer-tronen igen

Japan og Kina klarer sig ikke så godt på den seneste liste over verdens hurtigste computere, mens USA kan fejre et comeback.

den seneste liste over verdens 500 hurtigste supercomputere har den japanske K Computer nu mistet førstepladsen efter to år. Nu ligger USA igen i spidsen med IBM-supercomputeren Sequoia på Lawrence Livermore National Laboratory. Den har en regnekraft på omkring 16 petaflops/s. Det er 50 pct. mere end K Computer.

I de seneste år har Kina og Japan domineret listen. I den sidste opgørelse, der kom i november 2011, gik fire af de fem første pladser til de to asiatiske lande. Det har sikkert gjort ondt i USA, hvor man traditionelt har et forspring i forhold til resten af verden, når det gælder supercomputere.

Sequoia er også verdens mest energieffektive supercomputere, og den indeholder hele 1.572.864 processor-kerner.

Foruden USA har Europa også forbedret sin position på den seneste liste. Den tyske SuperMUC på Leibniz Rechenzentrum ligger på en fjerdeplads med 2,89 petaflops. Den italienske Fermi ligger på en syvendeplads, og tyske JuQueen kommer som nr. 8.

Den nye Mira-supercomputer i USA, et IBM-BlueGene system på Argonne National Laboratory, er straks hoppet ind på en tredjeplads.

Hvis man kigger på den samlede ydelse for alle de 500 supercomputere på listen, er der næsten tale om en fordobling i forhold til november 2011.

De fleste af de 500 maskiner - helt præcis 253 - står i USA, mens 107 er placeret i Europa og 68 i Kina.

Den hurtigste danske supercomputer står hos Vestas og har en ydelse på 162 teraflops. Denne IBM-maskine er nr. 108 på listen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.