Artikel top billede

USA erobrer supercomputer-tronen igen

Japan og Kina klarer sig ikke så godt på den seneste liste over verdens hurtigste computere, mens USA kan fejre et comeback.

den seneste liste over verdens 500 hurtigste supercomputere har den japanske K Computer nu mistet førstepladsen efter to år. Nu ligger USA igen i spidsen med IBM-supercomputeren Sequoia på Lawrence Livermore National Laboratory. Den har en regnekraft på omkring 16 petaflops/s. Det er 50 pct. mere end K Computer.

I de seneste år har Kina og Japan domineret listen. I den sidste opgørelse, der kom i november 2011, gik fire af de fem første pladser til de to asiatiske lande. Det har sikkert gjort ondt i USA, hvor man traditionelt har et forspring i forhold til resten af verden, når det gælder supercomputere.

Sequoia er også verdens mest energieffektive supercomputere, og den indeholder hele 1.572.864 processor-kerner.

Foruden USA har Europa også forbedret sin position på den seneste liste. Den tyske SuperMUC på Leibniz Rechenzentrum ligger på en fjerdeplads med 2,89 petaflops. Den italienske Fermi ligger på en syvendeplads, og tyske JuQueen kommer som nr. 8.

Den nye Mira-supercomputer i USA, et IBM-BlueGene system på Argonne National Laboratory, er straks hoppet ind på en tredjeplads.

Hvis man kigger på den samlede ydelse for alle de 500 supercomputere på listen, er der næsten tale om en fordobling i forhold til november 2011.

De fleste af de 500 maskiner - helt præcis 253 - står i USA, mens 107 er placeret i Europa og 68 i Kina.

Den hurtigste danske supercomputer står hos Vestas og har en ydelse på 162 teraflops. Denne IBM-maskine er nr. 108 på listen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere