Artikel top billede

Mozilla udvikler iPad-browser

Mozilla forsøger at skabe en iPad-browser, som er bedre end Apples egen Safari.

Nu har Mozilla præsenteret den første prototype på sin iPad-browser med kodenavnet Junior. Målet er at skabe en browser, som er bedre end Apples egen Safari. Indtil nu har Mozilla kun haft en app, hvor man kan synkronisere faneblade i Firefox med fanerne på iPad.

I beskrivelsen af Junior kan man læse, at browseren skal "gøre det sjovere at surfe på nettet, gøre det mere ergonomisk og skabe en helt ny brugeroplevelse".

Firefox-udvikler Alex Limi mener, at Safari er "forfærdelig", men indrømmer, at der mangler alternativer.

Junior er konstant i fuldskærms-modus og indeholder ingen af de sædvanlige elementer som f.eks. en adressebjælke eller faneblade. I stedet er der to symboler i højre og venstre side.

Med den venstre knap kan man gå tilbage til den forrige side, mens den højre knap fører videre til en skærm, hvor man hurtigt kan komme til de senest besøgte sider og bogmærker. Her er der også et url-felt til adressen.

Junior bruger ikke Mozillas egen Gecko Rendering Engine, men derimod WebKit-Engine. Det skyldes, at Apple kun vil tillade browser-apps, der bruger WebKit.

Der er ingen dato for, hvornår Junior skal være færdig. Det menes, at Google også udvikler en version af sin browser Chrome til iOS.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere