Artikel top billede

Canada vil aflytte samtaler i lufthavne

Nu skal private samtaler aflyttes med skjulte mikrofoner i canadiske lufthavne.

De canadiske toldmyndigheder, Canada Border Services Agency (CBSA), har planer om at overvåge private samtaler i lufthavne med højtopløsende kameraer og skjulte mikrofoner. Det melder avisen The Ottawa Citizen.

Faktisk er det nødvendige udstyr allerede installeret i flere lufthavne, melder CBSA, men det er ikke aktiveret endnu.

"Det er vigtigt at understrege at selvom lydteknologien er installeret, bliver der ikke optaget lyd på nuværende tidspunkt. Det bliver funktionelt på en senere dato," siger talsmand Chris Kealey.

Samtidig bekræfter CBSA, at man har planer om at optage samtaler i lufthavnene. De rejsende skal informeres med skilte i lufthavnen, som henviser til en webside og en telefon-hotline, der fortæller om, hvordan optagelserne bliver gemt og slettet.

Men fagforeningen for de lufthavnsansatte har allerede klaget over, at personlige samtaler og kommentarer om arbejdsforholdene kan blive optaget.

Der er allerede indrettet specielle "customs controlled areas" i lufthavnene, hvor toldere har udvidede beføjelser til at tilbageholde og udspørge rejsende og ansatte i lufthavnen.

Den canadiske lovgivning kræver, at der skal foretages en såkaldt "privacy impact assessment", inden initiativet sættes i værk. Den ansvarlige myndighed, Office of the Privacy Commissioner, har dog indtil videre ikke modtaget en sådan redegørelse fra toldvæsenet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere