Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Frank Mortensen (th) og Ulrik Roland kan stikke et tocifret millionbeløb i lommen efter salget af deres guldæg A Gain til norske Inmeta Crayon.

Crayons opkøb forgylder Frank Mortensen

Inmeta Crayon betaler sit opkøb af A Gain med aktier for millioner. Læs analytikers bud på, hvad nordmændene har betalt for at få fingre i den danske licensspecialist.

Det er en mere end almindelig veldrevet forhandler, som skifter ejer, efter at norske Inmeta Crayon i dag har meddelt, at man overtager den danske licensspecialist A Gain.

Modsat Crayons danske afdeling har A Gain de seneste år præsteret pæne overskud kulminerende i 2011 med et overskud før skat på næsten 15 millioner kroner. Til sammenligning har Crayon i Danmark trods en betragtelig omsætning de seneste to år kun lige akkurat fjernet de røde tal fra bundlinien, efter at man i 2009 måtte indkassere et underskud på mere end syv millioner kroner.

Betalingen til A Gains to stiftere, direktør Frank Mortensen og Ulrik Roland, består af aktier i Inmeta Crayon-koncernen.

Kanalveteran og virksomhedsmægler Lars Krull, som i dag er ansat som senior advisor ved Aalborg Universitet, vurderer på baggrund af de seneste A Gain-regnskaber, at det har været en anseelig bunke aktier, som er blevet lagt foran de to danskere.

Ifølge Inmeta Crayon bliver Frank Mortensen og Ulrik Roland efter salget til nordmændene henholdsvis den tredjestørste og sjettestørste aktionær i den norske koncern. Hovedaktionær er investeringsselskabet Norvestor, som ejer cirka to tredjedele af aktierne.

"Når der er tale om, at opkøbet er betalt med Crayon-aktier, vil jeg, baseret på det seneste årsresultatet, vurdere, at den samlede pris ligger et sted mellem 60 og 100 millioner kroner. Men prisen afhænger naturligvis af, om det seneste meget pæne regnskab er noget, som både køber og sælger forventer vil fortsætte fremover," siger Lars Krull, som især er imponeret over A Gains afkastningsgrad, som i det seneste regnskab er oppe på 15 procent.

"Det bliver en udfordring at fastholde det i det fusionerede selskab," lyder vurderingen fra Lars Krull.

Læs også:
Crayon fusionerer med A Gain
Fusion: A Gain tjener 50 gange mere end Crayon

Frank Mortensen: Vi fordobler forretningen på tre år

Microsoft roser Crayon/A Gain-fusion

Portræt: Crayon: Vi finder altid som minimum vores løn




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere