Artikel top billede

Frank Mortensen (th) og Ulrik Roland kan stikke et tocifret millionbeløb i lommen efter salget af deres guldæg A Gain til norske Inmeta Crayon.

Crayons opkøb forgylder Frank Mortensen

Inmeta Crayon betaler sit opkøb af A Gain med aktier for millioner. Læs analytikers bud på, hvad nordmændene har betalt for at få fingre i den danske licensspecialist.

Det er en mere end almindelig veldrevet forhandler, som skifter ejer, efter at norske Inmeta Crayon i dag har meddelt, at man overtager den danske licensspecialist A Gain.

Modsat Crayons danske afdeling har A Gain de seneste år præsteret pæne overskud kulminerende i 2011 med et overskud før skat på næsten 15 millioner kroner. Til sammenligning har Crayon i Danmark trods en betragtelig omsætning de seneste to år kun lige akkurat fjernet de røde tal fra bundlinien, efter at man i 2009 måtte indkassere et underskud på mere end syv millioner kroner.

Betalingen til A Gains to stiftere, direktør Frank Mortensen og Ulrik Roland, består af aktier i Inmeta Crayon-koncernen.

Kanalveteran og virksomhedsmægler Lars Krull, som i dag er ansat som senior advisor ved Aalborg Universitet, vurderer på baggrund af de seneste A Gain-regnskaber, at det har været en anseelig bunke aktier, som er blevet lagt foran de to danskere.

Ifølge Inmeta Crayon bliver Frank Mortensen og Ulrik Roland efter salget til nordmændene henholdsvis den tredjestørste og sjettestørste aktionær i den norske koncern. Hovedaktionær er investeringsselskabet Norvestor, som ejer cirka to tredjedele af aktierne.

"Når der er tale om, at opkøbet er betalt med Crayon-aktier, vil jeg, baseret på det seneste årsresultatet, vurdere, at den samlede pris ligger et sted mellem 60 og 100 millioner kroner. Men prisen afhænger naturligvis af, om det seneste meget pæne regnskab er noget, som både køber og sælger forventer vil fortsætte fremover," siger Lars Krull, som især er imponeret over A Gains afkastningsgrad, som i det seneste regnskab er oppe på 15 procent.

"Det bliver en udfordring at fastholde det i det fusionerede selskab," lyder vurderingen fra Lars Krull.

Læs også:
Crayon fusionerer med A Gain
Fusion: A Gain tjener 50 gange mere end Crayon

Frank Mortensen: Vi fordobler forretningen på tre år

Microsoft roser Crayon/A Gain-fusion

Portræt: Crayon: Vi finder altid som minimum vores løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere