Artikel top billede

Frank Mortensen (th) og Ulrik Roland kan stikke et tocifret millionbeløb i lommen efter salget af deres guldæg A Gain til norske Inmeta Crayon.

Crayons opkøb forgylder Frank Mortensen

Inmeta Crayon betaler sit opkøb af A Gain med aktier for millioner. Læs analytikers bud på, hvad nordmændene har betalt for at få fingre i den danske licensspecialist.

Det er en mere end almindelig veldrevet forhandler, som skifter ejer, efter at norske Inmeta Crayon i dag har meddelt, at man overtager den danske licensspecialist A Gain.

Modsat Crayons danske afdeling har A Gain de seneste år præsteret pæne overskud kulminerende i 2011 med et overskud før skat på næsten 15 millioner kroner. Til sammenligning har Crayon i Danmark trods en betragtelig omsætning de seneste to år kun lige akkurat fjernet de røde tal fra bundlinien, efter at man i 2009 måtte indkassere et underskud på mere end syv millioner kroner.

Betalingen til A Gains to stiftere, direktør Frank Mortensen og Ulrik Roland, består af aktier i Inmeta Crayon-koncernen.

Kanalveteran og virksomhedsmægler Lars Krull, som i dag er ansat som senior advisor ved Aalborg Universitet, vurderer på baggrund af de seneste A Gain-regnskaber, at det har været en anseelig bunke aktier, som er blevet lagt foran de to danskere.

Ifølge Inmeta Crayon bliver Frank Mortensen og Ulrik Roland efter salget til nordmændene henholdsvis den tredjestørste og sjettestørste aktionær i den norske koncern. Hovedaktionær er investeringsselskabet Norvestor, som ejer cirka to tredjedele af aktierne.

"Når der er tale om, at opkøbet er betalt med Crayon-aktier, vil jeg, baseret på det seneste årsresultatet, vurdere, at den samlede pris ligger et sted mellem 60 og 100 millioner kroner. Men prisen afhænger naturligvis af, om det seneste meget pæne regnskab er noget, som både køber og sælger forventer vil fortsætte fremover," siger Lars Krull, som især er imponeret over A Gains afkastningsgrad, som i det seneste regnskab er oppe på 15 procent.

"Det bliver en udfordring at fastholde det i det fusionerede selskab," lyder vurderingen fra Lars Krull.

Læs også:
Crayon fusionerer med A Gain
Fusion: A Gain tjener 50 gange mere end Crayon

Frank Mortensen: Vi fordobler forretningen på tre år

Microsoft roser Crayon/A Gain-fusion

Portræt: Crayon: Vi finder altid som minimum vores løn
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere