Artikel top billede

9 trick: Giv din iPhone fantastisk festival-batteritid

Undgå at din iPhone løber tør for batteri på sommerens festivaler. Følg rådene i denne guide og giv din iPhone et solidt batteri-boost.

Roskilde Festivalen står for døren, og igen i år vil mange festivalgængere gå med en konstant angst for, at deres telefon løber tør for strøm. 

Det er ganske vist muligt at tanke din telefon op flere steder på festivalpladsen, og du kan også udvide telefonens batterikapacitet med tilbehør som eksempelvis Morphies Juice Pack.  

Men på trods af det er der en overhængende risko for, at din batterindikator blinker rødt, netop på det tidspunkt hvor du har allermest brug for din telefon. 

Derfor har vi fundet frem til en række festival-aktuelle trick, der kan forbedre din iPhones batteritid betragteligt, og selv hvis du ikke er iPhone-ejer, vil du sandsynligvis kunne hente inspiration i denne guide.

Læs vores 9 batteri-trick på de næste sider.

Drop mailen og få mere batteritid

1. Slå lokations-funktionerne fra

Din iPhones gps-funktion er en af de helt store batterityve. 

Derfor kan det anbefales, at du slår funktionen fra, mens du er på festival. Det gør du ved at gå ind i din telefons indstillingsmenu, vælge lokalitetstjenester og slå funktionen fra. 

Det betyder selvfølgelig også, at du mister gps-funktionaliteten i dine apps, men du kan heldigvis altid slå lokalitetstjeneste-funktionen til igen, når du sidst på natten omtåget af druk og røg forsøger at zigzagge hjem til lejren. 

Du kan naturligvis også nøjes med blot at slå lokationsfunktionen fra ved de apps, som du har mistanke om dræner dit batteri særligt meget, og hvor du føler, at du godt kan undvære gps-funktionen.

2. Slå push e-mail fra

E-mail-klienten er en anden stor batteri-synder.

Især hvis du bruger push-mail og måske har din telefon indstillet til at tjekke en lang række forskellige mail-konti. 

Og hey, du er jo taget på festival for at have det sjovt - ikke for at læse mails fra dine kolleger. Derfor bør det være en no-brainer at slå den automatisk mailtjekning fra, når du gør din iPhone festival-klar. 

Det gør du ved at vælge menupunktet "E-post, kontakter, kalendere" fra indstillingsmenuen. Her vælger du punktet "hent nye data" og slår "push" fra, og bagefter indstiller du telefonen til kun at hente mail manuelt. 

Det vil sige, at du stadigvæk kan tjekke din mail ved manuelt at gå ind i telefonens mail-app. Men din iPhone bruger ikke dit batteris saft og kraft på hele tiden at tjekke om, der ligger nye mails og venter på serveren. 

3. Slå 'Meddelelser' fra

Når din iPhone er tændt, dukker der jævnligt nye meddelelser op på skærmen. Det kan være breakings news fra en nyheds-app, meddelelser om en ny wall post på Facebook eller en kalender-påmindelse. 

Men meddelelses-funktionen kræver, at de apps der bruger funktionen hele tiden ligger og summer i baggrunden. 

Derfor kan du med fordel fjerne meddelelses-funktionen fra ved en række apps.

Det gør du vælge punktet 'Meddelelser' under 'indstillinger'. 

Her kan du gennemgå dine liste af apps og fravælge meddelelsesfunktion på alle de apps, hvor du mener, at de er overflødige. 

Du vil sandsynligvis gerne modtage påmindelser om indkommende sms-beskeder og mistede telefonopkald. Men herudover kan det anbefales, at du gennemgår listen med en tættekam, hvis du ønsker at holde batteriforbruget på et minimum.

Et smart trick, når telefonnettet er nede

4. Brug flyfunktion, når nettet er nede

På sidste års Roskilde Festival var især teleselskabet 3's kunder plaget af et overbelastet telefonnet

Men når der ikke er dækning på nettet, vil din telefon bruge ekstra meget strøm i forsøget på at få kontakt med mobilnettet. 

Derfor kan du i perioder, hvor mobilnettet alligevel er nede, vælge at slå flyfunktion til og dermed helt at hoppe af mobilnettet.

Du finder flyfunktionen ved at gå ind i 'Indstillinger'. 

5. Luk baggrunds-apps

Multitasking-funktionen i iOS er angiveligt designet netop med henblik på, at de mange åbne apps ikke skal dræne din telefon for batteri- og processorkraft. 

Men du vil sandsynligvis alligevel kunne hente lidt ekstra batteritid, hvis du sørger for hele tiden kun at have et minimum af apps liggende i baggrunden. 

Du lukker dine apps ved at trykke to gange på hjem-knappen og bagefter holde din finger på en af de åbne apps i et par sekunder.

Herefter får du mulighed for at lukke de åbne apps ved at trykke på det røde minus, der dukker op i venstre hjørne over app-ikonet. 

6. Slå Wi-Fi og bluetooth fra

Ja, det er ret åbenlyst, men det er alligevel ret let at glemme om aftenen.

Du kan spare en masse strøm ved at huske at slå Wi-Fi og bluetooth fra, når du ikke har brug for det.

Du kan naturligvis altid slå funktionenerne til igen, når du har brug for det. Og det kan meget vel blive aktuelt på årets Roskilde Festival, hvor arrangørerne vil forsøge at aflaste det ofte overbelastede mobilnet ved at tilbyde Wi-Fi udvalgte steder på pladsen.

Husk dette, hvis vejret bliver godt

7. Hold telefonen ude af solen

Det kan have negativ indflydelse på din telefons batteritid, hvis telefonen bliver udsat for høj varme. 

Det er næppe noget, du skal bekymre dig om, hvis det nuværende vejr fortsætter. Men skulle den danske sommer melde sig i løbet af festivalen, bør du undlade at lade din telefon ligge direkte i solen eller efterlade den i et stegende hedt telt.

8. Skru ned for Siri

Hvis du har en iPhone 4S, så har du også fornøjelsen af Apples digitale assistent, Siri. 

Men selv om Siri kan være ganske hjælpsom, kan hun også dræne dit batteri. Du kan dog mindske batteridrænet, hvis du slår en funktion ved navn "hold ved øret for at tale" fra. 

Funktionen sikrer, at du kan aktivere Siri ved blot at holde telefonen op til øret og indtale din kommando. Slår du funktionen fra kan du stadigvæk vække Siri, men det kræver nu, at du holder iPhonens hjem-knap i bund i et par sekunder. 

Du finder funktionen ved at vælge menupunktet 'generelt' i 'indstillingsmenuen' og herefter vælge 'Siri'.

9. Skru ned for lysstyrken

Din smartphone-skærm er en sand strømsluger, og derfor kan du, som du sikkert allerede ved, spare masser af batteritid ved at skrue ned for lysstyrken i skærmen. 

Du kan regulere lysstyrken ved at gå ind i 'Indstillinger' og scrolle ned til menupunktet 'Lysstyrke'.

Læs også:

7 iPhone-trick, der gør dig til sms-mester  

Fem apps, du skal have med, når du skal ud og rejse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere